"Maier Arena skal bringe stolte idrettsøyeblikk videre"

En stolt og glad Frank Pedersen på Maier Arena i forbindelse med bystyrets behandling av investeringssaken.

-Dette er en flott måte å hedre Fred Anton Maier på! 50 år etter at han tok OL gull på 5 000 meter på stadionen som bærer hans navn. Med dette vedtaket bidrar vi til at stolte idrettsøyeblikk fortsatt kan skapes, og legger til rette for at vår stolte idretts og skøytehistorie kan bringes videre.

 Dette sa Høyres Frank Pedersen under bystyrets behandling av investeringssaken for Maier Arena Tønsberg onsdag.


Her er hans innlegg i sin helhet:

Denne saken gleder at idrettshjerte. Prosjektet har mange positive sider i forhold til samarbeid, dialog og en god plan. Det er positivt med synergieffekt og samarbeid med både Færder, Tønsberg idrettsråd og Tønsberg Turn. Maier Arena vil fremstå fornyet til stor glede for Re og Tønsbergs befolkning. Dette styrker Messeområdet som et idretts NAV og som en attraktiv idretts og aktivitetspark. I tillegg støtter den opp under vår strategiske næringsplan ved å styrke kommunens nærings – og bostedsattraktivitet

En idretts entusiast og «idrettsnerd» kan ikke unngå å dvele med kommunens egenandel på 20 650´og tenke historiske idrettsøyeblikk. Den første verdensrekorden på 10 000 m ble satt i 1893 av nordmannen Oscar Fredriksen på en tid som er lik kommunens egenandel.

Tønsberg Stadion ble åpnet 27. januar 1924 og legenden Ivar Ballangrud ble norgesmester i Tønsberg i 1926. «Popstjernen» Kuppern (Knut Johannesen) og Kong Glad (Hjallis) har vært trofaste gjester på stadion og kanskje kommer vi til i fremtiden høre de legendariske ordene «to indre og vekk me'n» på Maier Arena.

Det er et historisk sus over 2018 når vi i dag vedtar bygging av betongdekke på Maier Arena. Fred Anton Maier tok OL gull på 5 000 meter i 1968 for nøyaktig 50 år siden. I 1968 ble Maier også europamester og verdensmester og ble tildelt Oscarstatuetten og Sportsjournalistenes statuett som «Årets idrettsnavn».

Dette er en flott måte å hedre Fred Anton Maier på 50 år etter på en stadion som bærer hans navn. Ved å vedta dette i dag er vi med på å bidra til at stolte idrettsøyeblikk fortsatt kan skapes og vi legger til rette for at vår stolte idretts og skøytehistorie kan bringes videre.

FAKTA OM MAIER ARENA:

Maier Arena (tidligere Tønsberg Stadion) er en utendørs kunstisbane som holdes åpent hver dag for publikum og organisert aktivitet i ca. tre måneder, fra rundt 1. desember til rundt 1. mars, avhengig av værforholdene. Driften er et samarbeid mellom kommunen, Tønsberg ishockeyklubb og Tønsberg-Turn skøyter.

Her finner du informasjon om åpningstider etc.

https://www.tonsberg.kommune.no/kultur-idrett-og-fritid/idrett-og-idrettsanlegg/maier-arena-2/