Senior Høyre med hjerte for eldreomsorg, ungdom og barn

Leder for Tønsberg Senior Høyre, Ivar Haagaas, sammen med listekandidatene Borgny Hovland, t.v. og Sissel Roseng, under standen på Carl E. Paulsens plass i Tønsberg sist lørdag.

Seniorene i Tønsberg Høyre prioriterer eldreomsorg, ungdom og barn i valgkampen. De har barnebarn på alder med de som er med i Unge Høyre. Derfor blir seniorene ekstra fokusert på problemer og utfordringer de yngste sliter med.


Nå er lederen for Tønsberg Senior Høyre, Ivar Haagaas klar for å sette disse viktige politiske spørsmålene på dagsordenen.  

Ivar Haagaas har som overlege og leder av barneavdelingen på Sentralsykehuset i Vestfold (SiV), jobbet med barn og unge gjennom hele sitt yrkesaktive liv. Nå leder han seniorene, men det betyr ikke at han har skylapper for alt annet enn eldreomsorg.

-Nei, det er ingen tvil om at eldre mennesker er opptatt av barn og ungdom. Det har jeg filosofert mye over. Vi har ofte fellesmøter med Unge Høyre, og vi har jo barnebarn på samme alder som medlemmene der. Derfor blir vi ekstra fokusert på de problemene og utfordringene de har, sier Haagaas. Han legger til at ungdommen er veldig opptatt av frivillighet og organisasjonsliv, men ikke bare det:

-De snakker mye om utdannelse også. Det er kanskje det viktigste for dem, legger han til.

-Det morsomme er, noe jeg sa på et møte, at jeg kjenner meg litt igjen når jeg lytter til unge mennesker som har klare standpunkter. Kanskje slike standpunkter jeg hadde da jeg selv var ung. Nå som eldre er vi litt mer forsiktige og rause, understreker han.

Viktig

Når Høyre går til valg i den nye storkommunen i september, vet i alle fall seniorene at det gjelder å få med både ungdommen og de eldre, og selv om seniorene er opptatt av de yngre, legger de ikke skjul på at eldreomsorg også er viktig.

-Klart eldreomsorg betyr mye. Den er veldig viktig, sier Borgny Hovland (84). Hun har lang erfaring og er en av nestorene i Tønsberg/Re Høyre. Etter å ha bodd i Canada i 18 år i tillegg til et par år i Oslo, kom vestlendingen til Tønsberg på begynnelsen av 1970-tallet. Da pensjonerte hun seg og kastet seg inn i politikken, for da hadde hun tid til å gjøre en jobb.

-Jeg synes ungdommen er flink til å gjøre det beste ut av omstendighetene, slik de er. Derfor ser jeg det ikke som noe stort problem å få med ungdommen. Der er nok andre utfordringer som er større. Nå er vi jo kommet sammen med Re, der Høyre ikke er noe stort parti, så det er helt klart at vi har en jobb å gjøre, sier Borgny.

- For å få med folk i Re i den nye storkommunen, mener jeg ordfører Petter Berg har lagt en god mal. Han har vært interessert i Re, og vært opptatt av å inkludere den gamle Re kommune. Det er vi også, og jeg er veldig stolt av at vi får et utvidet perspektiv mellom bruksarealer og flotte områder, både med tanke på friluft og arbeidsplasser samt videre utvikling. Derfor er jeg overbevist om at dette blir et kjempepluss for den gamle byen vår, når vi får inkludert gamle Re kommune, sier Haagaas.

Godt humør

Både Ivar Haagaas og Borgny Hovland vet av erfaring at heller ikke denne valgkampen blir lett. Ingen av dem tar noen seier på forskudd. For å vinne fram er det hardt arbeid som gjelder. Derfor er de begge med på stand rundt om i byen og i den nye storkommunen

- Jeg har tro på, dersom vi skal ha noen som helst mulighet, så må vi eldre og hele partiet fremstå som inkluderende, optimistiske, blide og med godt humør. Vi må også lene oss på de tradisjonelle sakene, og spesielt er vi opptatt av eldreomsorg. Det gjelder hele partiet her i Tønsberg. Det er om å gjøre og tilrettelegge det, understreker seniorleder Haagaas.

Seniorlederen kom inn i politikken da han flyttet til Tønsberg som 30-35-åring tidlig på 1970-tallet. Før det var han ikke politisk aktiv, men at det ble Høyre er ikke så overraskende, for han kommer fra en konservativ familie i Oslo. Dermed ga partivalget seg nærmest selv.

Han har vært formann i Tønsberg Høyre, har sittet i både bystyre og formannskap, før jobben som overlege og leder på barneavdelingen på SiV krevde så mye at han ikke hadde mer tid. Men for seks-sju år siden engasjerte han seg igjen, og nå er han en drivkraft i seniorforeningen.

Men selv om han har bodd lenge i Tønsberg, karakteriserer han seg som Oslo-gutt i hjertet, selv om hjertet også banker hardt for Tønsberg.