Sammendrag fra kommunestyret 8. november
Det var kommunestyremøte i går onsdag 8. november, det første ordinære kommunestyremøtet med Tom Mello som ordfører. Det var stinn brakke, og budsjettpresentasjon fra kommunen som startet i forkant av møtet var nok en medvirkende årsak til det 😊 Her er et sammendrag av møtet.
🔹Den tyngste politiske saken var fradelingen av en eiendom til uendret bruk på Bukkeli på Tjøme. Her ble klage tatt til følge og arealet kan overdras. Det sørget den blå/grønne/oransje posisjonen for at ble vedtatt med en kampvotering som endte med 20/19 til posisjonen. Den røde opposisjonen har anket denne saken både til formannskap og kommunestyret. Men her tapte de i begge fora og vårt fellesforslag stod seg. Flott innsats av alle involverte hos posisjonen.
🔹Den viktigste saken var derimot mindre konfliktfylt. Det ble enstemmig vedtatt å være delaktige i utredning om nitrogenrensing for Frisk Oslofjord 👏🏼
Skjærgårdstjenesten
🔹Frisk Oslofjord er viktig. Alle som er flittige brukere av vår vakre skjærgård og nasjonalpark setter stor pris på det arbeidet som skjærgårdtjenesten utfører. En utrolig viktig oppgave både før, nå og fremover med tanke på vårt mål om ren og frisk Oslofjord. På lokalt nivå har vi vært så heldige å ha en skjærgårdstjeneste som stiftelsen Havnøy har utført på en forbilledlig måte siden 1986. Det ble behørig kommentert av både administrasjon og politikerene.
Nå har kommuneadvokatene i Sandefjord, Tønsberg og Færder vurdert at hvis de skal inngå ny avtale må den konkurranseutsettes. Dette i forhold til lovverk rundt offentlige anskaffelser. I tillegg har NAV sagt opp en avtale med Havnøy. Derfor er det dessverre vanskelig for Havnøy å kunne fortsette. Elisabeth Daae tok ordet i denne saken og sa i sitt innlegg at en virksomhetsoverdragelse er den nødvendige og beste løsningen. Årsverkene som blir med i en overdragelse har meget god og nyttig kompetanse som er avgjørende for god resultatoppnåelse for oppdraget. Miljødirektoratet presiserer dette i sin uttalelse; oppgavene og arbeidet er godt ivaretatt gjennom Stiftelsen Havnøy i dag. All honnør til Havnøy!
Skjærgårdtjenesten ble vedtatt overført til kommunal drift som spleiselag mellom Sandefjord, Tønsberg og Færder hvor Færder har driftsansvaret.
*Havnøy er en ideell stiftelse som har 40 års erfaring i å samarbeide med det offentlige om å gi tilbud til barn og unge i alle aldre, med bred sosialfaglig kunnskap og erfaring, med særskilt formalkompetanse. Tilbudene har dreid seg om bl.a aktivisering i skjærgården. Havnøy utfører Skjærgårdstjenesten for kommunen Tønsberg, Færder og Sandefjord. Skjærgårdstjenesten oppgaver er tilsyn, skjøtsel og renovasjon i skjærgården. De har oppsyn med ulike verneområder inkludert Færder nasjonalpark som skjer i samarbeid med Statens naturoppsyn. Skjærgårdstjenesten fungerer som skjærgårdens vaktmestere og oppgavene varierer etter sesong. På våren utføres strand – og vegetasjonsrydding med en del dugnadsinnsats fra bl.a. skoler. Om sommeren domineres aktiviteten av renovasjonsrunder og søppeltømming etter ferierende. Vinteren går med til vedlikehold av båter og reparasjon og snekring av utedoer og brygger. I eget snekkerverksted prefabrikkeres toaletter og bryggedeler som skal monteres på øyene. Kilde: Havnoy.no
🔹Vestfold og Telemark Revisjon fremla en forvaltningsrevisjon om PPT i Færder som ble gjennomgått, og revisjonen hadde 6 læringspunkter som vil bli rapportert på fra kommunedirektøren etter sommeren. Rapporten er bra lesing. Det aller meste er veldig bra selv om det er noen forbedringspunkter. Endringer ble vedtatt basert på rapporten.
🔹Det andre temaet som omhandlet hovedutvalg for oppvekst, kultur og levevilkår var budsjettforslaget, der det i sum fjernes 15 årsverk, som kanskje høres dramatisk ut, men administrasjonen var tydelig under fremleggelsen at dette ikke vil være problematisk, og at det er små brøker som skal endres på den enkelte skole og barnehage. Vi ser frem til å få nærmere beskrivelse om dette i utvalgsmøte neste onsdag.
🔹saken om Glenne pensjonat kom endelig etter mange år i havn og er nå landet.
Møtet startet med en rekke valg av medlemmer til råd og styrer, og alle fikk vedtatt sine representanter for de nest fire årene. Nå begynner den nye politiske hverdagen å ta form.
Erik Holmelin (H) ble valgt til leder av klima- og miljørådet.
Kontrollutvalget er ferdig valgt og der ble Siri Foyn (A) leder og Ada Lassen Urdal (A) nestleder.
Hilde Sundin fra INP ble valgt inn som vara til formannskapet etter forslag fra Høyre.
Gratulerer til alle som nå har fått nye verv! 👏🏼😄