Høyre sier ja til eggdonasjon

Tina Bru og Tone Trøen på Høyres landsmøte 2018.
Høyres Landsmøte gikk lørdag inn for å tillate eggdonasjon i Norge. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen.
Høyres Landsmøte gikk lørdag inn for å tillate eggdonasjon i Norge. 

Leder av Høyres prinsipprogramkomité Jan Tore Sanner er glad for at partiet har hatt en grundig og respektfull debatt: 

- Landsmøte hadde en god og respektfull debatt om krevende etiske problemstillinger. I programkomiteen har vi tvilt oss til både ja og nei i flere spørsmål. Partiet har tydelig vist at vi tar verdimessige og etiske hensyn når vi møter ny teknologi. Landsmøte har også sagt at vi nå skal se på hvordan vi kan ramme inn eggdonasjon på en god måte, det blir et viktig arbeid.

Det var i fjor Høyre vedtok å legge opp til en bred debatt om gen- og bioteknologi.  Sanner mener debatten nok en gang har vist at Høyre er Norges viktigste politiske verksted: 

- Det siste året har Høyre vist at vi er et parti som tør å ta de krevende debattene, også i offentligheten. Landsmøtet i fjor vedtok at vi skulle ha en bred debatt i partiet – det har vi hatt. Igjen har vi vist at vi er det partiet som er Norges viktigste politiske verksted.  

Leder av Høyres Kvinneforum Tina Bru har lenge tatt til ordet for å åpne eggdonasjon:

- Etter en lang og grundig prosess er vi i Høyres kvinneforum utrolig fornøyde med utfallet i denne saken. Vi har jobbet aktivt på tvers av fylkene, og jeg er stolt av arbeidet vi har gjort. 

Her kan du lese hele resolusjonen: Medisinsk bruk av bioteknologi