Dette vil Høyre gjøre om vi vinner valget

I dag er det 100 dager igjen til lokalvalget avgjøres. Vi i Høyre ønsker et politisk skifte på Nesodden. Om vi skulle få velgernes tillit, vil vi prioritere dette når vi overtar styringen:

Klokketårnet på Signalen
– Det betyr noe hvem som styrer, skriver Tage Slind Jensen, Høyres ordførerkandidat på Nesodden. Foto: Elias Rasch / Rasch Produksjon

1. Lage en tydelig plan for skolebyggene våre

Alle elever på Nesodden skal ha et godt fysisk læringsmiljø. Flere av skolebyggene våre er i dårlig stand og overmodne for oppgradering. Dette gjelder særlig Myklerud, Alværn og Nesoddtangen. I 2021 vedtok flertallet i kommunestyret å midlertidig oppgradere de to første byggene, mens sistnevnte skulle totalrehabiliteres. Dessverre har det skjedd lite siden da. For Høyre er det å sikre en god skolehverdag for våre elever blant kommunens viktigste oppgaver – om ikke den viktigste. Vi vil derfor lage en tydelig plan for oppgradering av skolebyggene våre. Igangsatte prosjekter må følges opp, og det må bygges en ny ungdomsskole, enten på Alværn eller Skoklefall.

2. Gi deg større valgfrihet i helsetjenestene

Høyre vil at du skal være sjef i ditt eget liv. Det gjelder også deg med behov for hjemmesykepleie og annen støtte i hverdagen. Du skal selv kunne velge hvem som kommer hjem til deg, og velge bort de du ikke er fornøyd med. Dette er fritt brukervalg, som Høyre – ved flere anledninger – har forsøkt å innføre på Nesodden. Får vi et sterkt nok mandat etter valget, kan fritt brukervalg bli en realitet.

3. Sone om flere tomter til næring

Høyre vil at næringslivet skal lykkes på Nesodden. Vi trenger flere lokale arbeidsplasser, og næringslivet spiller en nøkkelrolle i utviklingen av sosiale møteplasser som kafeer, restauranter og andre tilbud. Skal næringslivet lykkes, må de ha nok arealer. Høyre har derfor foreslått å sone om flere arealer til næring, men dessverre uten hell. Vinner vi valget 11. september, vil vi få fart på næringsutviklingen på Nesodden.

4. Si tydelig nei til eiendomsskatt

Høyre er din garantist mot eiendomsskatt på Nesodden. Med økende priser og stigende renter, forventes det at familier vil få trangere privatøkonomi i tiden fremover. Det siste innbyggerne på Nesodden trenger er at det innføres en ny skatt på hjemmene deres.

5. Gjøre Nesodden til en ja-kommune

Høyre vil at Nesodden skal bli en effektiv og serviceorientert kommune, der grunnholdningen er «ja» i stedet for «nei». I praksis betyr det at hvis Ola eller Kari ønsker å bygge terrasse, skal kommunen være enkel å oppsøke, svare raskt og ha en positiv innstilling.

Det betyr noe hvem som styrer. Jeg håper at du vil bidra til et skifte på Nesodden og stemme Høyre.