Presentasjon: Espen Rokkan

Foto: Tommy Andreassen
Her kan du bli bedre kjent med vår nestleder og 7. kandidat  Espen Rokkan.

Født og oppvokst i Svolvær. Dro via regnskapslinje i Tromsø, og militærtjeneste på Sætermoen, til Oslo for å studere jus. Jobbet som advokat i Oslo noen år, før jeg fikk det berømte jobbtilbudet jeg ikke kunne si nei til i Bodø. Fikk med meg hun som jeg nå er gift med nordover, og har fra 2002 fått være med å bygge opp PBL. Der har jeg hatt litt ulike roller og oppgaver, men har i dag en primærfunksjon som leder for advokatene i forbundet. Jeg er også forhandlingssjef med ansvar for de sentrale tariffavtalene.

Vi har bidratt til litt befolkningsvekst gjennom å utvide husholdningen med to ektefødte Bodø-gutter (10 og 6) . Bor på Mørkved/Storbrækka, og stortrives der.

Har deltatt aktivt i politisk arbeid fra jeg var 15, og har hatt ulike roller og verv i Unge Høyre og Høyre. Fra 2007 har jeg deltatt aktivt i Bodø Høyre, men primært i kulissene som styremedlem/nestleder. Nå passet det å stille som listekandidat. Ut over politikk har jeg valgt å ikke prioritere andre fritidssysler, selv om jeg som gammel korpsentusiast savner det miljøet. Heldigvis har vi et utmerket kulturtilbud i kommunen som bidrar til påfyll også for høyre hjernehalvdel. På godværsdager lirker jeg gjerne ut motorsykkelen for å kjenne på frihet, luft og lukter. Litt sporadisk får jeg også luftet noen grønne klær som kongeriktet har lånt meg for å bidra i HV på flystasjonen (14301).

Hvis jeg får tillit fra velgerne, ønsker jeg å bidra med noe mer enn å bare disponere tilgjengelige ressurser. Jeg er opptatt av gode styringsstrukturer og effektiv drift, og jeg er mye mer opptatt av å «bake kaken større» enn å kun fordele det vi har. Jeg er ingen typisk sektorpolitiker, men er opptatt av helheten og sammenhengene. Jeg må nok innrømme at de store utfordringene er de mest interessante. Kanskje får jeg mulighet til å jobbe litt ekstra med hvordan tjenesteleveranser innen helse- og omsorgstjenestene skal utvikles, eller kanskje jobbe for et sterkt og samlet Salten gjennom samarbeid og sammenslåing med nabokommunene?

Godt valg!