Byrådet styrker Osloskolen med 51 millioner kroner
Høyre prioriterer det viktigste først: 51 millioner kroner ekstra til kunnskap i Osloskolen.
I revidert budsjett for 2025 viser Høyrebyrådet at vi setter kunnskap og mestring i skolen først. Bildet er av Julie Remen Midtgarden, byråd for utdanning.
Høyres redaksjon Sist oppdatert: 22. mai 2025Ca. 3 minutter lesetid
Byrådet følger opp Høyres valgløfte om å prioritere det viktigste først: En skole som gir alle elever mulighet til å lykkes. Dette er denne største ekstrabevilgningen til Osloskolen på mange år.
– Vår ambisjon er at Osloskolen skal være verdens beste. Da må vi satse på mer læring, bedre skolemiljø og en sterk innsats for å forebygge ungt utenforskap. Skolen skal ha nok ressurser til å følge opp og løfte alle elevene våre, sier byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden (H).
Julie Remen Midtgarden, byråd for utdanning.
Skolene bruker mer penger for å følge opp barn med særskilte behov og på høyere lærerlønninger, og det er krevende. Derfor er en styrket skoleøkonomi byrådets aller viktigste prioritet på skolefeltet.
Julie remen midtgarden, byråd for utdanning
Frihet til skolene og fokus på lesing, skriving og regning
Fordi Høyre ikke vil detaljstyre skolene, gis ekstrabevilgningen på 45 millioner kroner som frie midler. Dette gir rektorene og lærerne handlefrihet til å bruke ressursene der behovet er størst på den enkelte skole.
Byrådet foreslår også å sette av 2 millioner kroner til prosjektet «Hele Osloskolen leser og skriver», som er en del av satsingen på grunnleggende ferdigheter. At flere barn lærer seg å lese skikkelig, er blant Høyres viktigste mål i skolepolitikken.
En skole tilpasset hver enkelt
Høyre vil ha en skole som er tilpasset hver enkelt elev, både de som sliter og de som trenger ekstra utfordringer. I det reviderte budsjettet setter byrådet derfor av 4 millioner kroner til tilpasset undervisning for elever med høyt læringspotensial.
– Mange elever med stort læringspotensial begynner å miste motivasjonen allerede i grunnskoleårene. Byrådet har laget en handlingsplan som styrker allerede eksisterende satsinger, og bruker nå fire millioner til å opprette nye talentsatsinger for denne elevgruppen, sier utdanningsbyråden.
Videre etableres det totalt 16 nye plasser for elever med omfattende behov, fordelt på Østensjø og Nøklevann skole.
Byrådet bevilger også 12,5 millioner kroner til å øke kapasiteten på tilbudet om hverdagslivstrening på Hellerud videregående skole, og 10 millioner kroner til å styrke oppfølgingen av barn med særskilte behov i barnehagene.