Endelig er lekeskogen reddet!

Etter fire års kamp fra innbyggerne i bydel Ullern, har bystyret nå vedtatt å bevare lekeskogen.

Anne Lindboe og Arve Juritzen.
Ordfører, Anne Lindboe, og fraksjonsleder for byutvikling, Arve Juritzen, klatrer i trær i lekeskogen.

Lokalt initiativ

Tidligere denne uken besøkte ordfører, Anne Lindboe, og fraksjonsleder for byutvikling, Arve Juritzen, lekeskogen. Her fikk de også sett hvor viktig den er for nærområdet.

– Denne saken betyr mye for mange i nærområdet. At vi nå omregulerer til friområde, er et resultat av et innbyggerinitiativ. Det er fint når det kommer gode beslutninger ut ifra slike forslag, sier Juritzen.

– Som ny politiker blir jeg glad for å gjennomføre slike innbyggerforslag. Jeg kjenner på den tyngden som minst 300 mennesker skaper. Det er en kraft i det, sier han.

Juritzen legger til at lokallaget i bydelen gjennom Ingrid Hopp og Tore Strandskog gjort en kjempejobb i denne saken, sier han og viser til at det var enstemmighet til Ullern bydelsutvalg da de sa sin mening om saken i vinter.

Anne Lindboe og Arve Juritzen tester lekeskogen.
Anne Lindboe og Arve Juritzen tester zipline i lekeskogen.

Viktig natur

Også ordfører Anne Lindboe er glad for at innbyggerforslaget fikk gjennomslag. – Jeg skjønner veldig godt at dette området er fint for barna. Jeg blir glad når jeg ser for meg denne skogen fylt med barn, sier Lindboe, som selv er barnelege.

– Jeg vokste selv opp ved en skog. Det er viktig å kunne leke, klatre, gjemme seg litt og plukke blomster. Jeg er også opptatt av dette med å trene opp motorikken. Det er en del barn som blir pakket inn i vatt i dag. Det er viktig å ha et sted hvor man kan teste litt grenser og kjenne kiling i magen. Det trenger barn, sier hun.

– Det nytter å engasjere seg. Det er ikke uvanlig at det blir noe av disse innbyggerforslagene, sier Anne Lindboe.