Det er is på Frogner Stadion

Jon Gunnar Pedersen
Frogner stadion - 2010-02-14 at 16-13-38 - 2010-02-14 at 16-13-38
By Kjetil Ree (Eget verk) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Det er is på Frogner Stadion

Her kommer vinter´n, men når det ikke er så kaldt er skøyter på kunstis utendørs en fantastisk vinteraktivitet. Lørdag 22. november åpnet isen på Frogner Stadion for sesongen.

Tekst: Lene Haug // Foto Wiki Commons

Frogner Stadion yrer av liv i skøytesesongen. Banen er åpen alle dager og på hverdager er det åpent helt til klokken 2200. Om du ikke har skøyter kan du leie på stedet. Det er dessuten skøytebutikk med et bredt utvalg av skøyter om du vil eie dine egne. Og er de gamle skøytene dine bare litt rustne tilbyr butikken sliping.

Frogner Stadion har dessuten kafé, varmestue og fine garderober.

Les mer om tilbudene >>

 

130. Skøitesport. Stadion, Oslo - no-nb digifoto 20140612 00020 blds 06563
By Ukjent [Public domain], via Wikimedia Commons

En gang var Frogner Stadion
en verdensarena for skøytesport

Tekst Lene Haug – tidligere publisert på Aktiv I Oslo.no

I 1901 ble det bygget en idrettsplass på Frogner. Den skulle for en stund bli verdens viktigste skøytebane. Frogner Stadion har vært åsted for Verdensmesterskap, Norgesmesterskap, og Europamesterskap både i kunstløp og lengdeløp.

Banen var Oscar Mathisens daglige treningssted. Skøytekongen var det fortjente hedersnavnet han fikk. Hele 14 verdensrekorder satte han og tre av dem i en alder av 41 år! Han var utrolig populær, og er kanskje Norges mest populære idrettsmann noen sinne.

Frogner Stadion var også fylt av dans og musikk. På denne banen lærte Sonja Henie å danse på skøyter. Hun trente på «stadda» hver dag. Norges skøyteprinsesse tok sitt første VM-gull på Frogner Stadion i 1927. Sonja fra Frogner ble den største internasjonale idrettsstjerne Norge hatt.

Utenfor Frogner Stadion blir de minnet med hver sin statue. Skøytesportens konge og prinsesse kaster fortsatt glans over arenaen.

Nå er ikke Frogner Stadion noen verdensarena lenger, men den er fortsatt full av liv og røre og viktig for skøyteglade barn og voksne.

Sonja Henie på Frogner Stadion
Foto: Oslo Museum
Dette bildet er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens