Verdig og riktig avskjed med Annelise Høegh

Verdig og riktig avskjed med Annelise Høegh

«Sorgen er en heder», sa Nils Arne Karlsen da han innledet det siste farvel med Annelise Høegh. «for man sørger ikke over en man ikke elsker» konkluderte han.

Tekst: Hans Magnus Borge // Foto: Hans Magnus Borge

Samfunnsmennesket Annelise Høegh

Det ble en verdig avskjed med Annelise på Vestre gravlund en fin, men litt kjølig vårdag. Kapellet var fullsatt, med representanter fra det offisielle, det politiske og det private miljøet. Med Statsminister Erna Solberg i spissen kan man vel si. Hun pekte på Annelises betydning i store saker i sosialsektoren som abortsaken og partnerskapsloven. Med mye fokus på spesielle kvinnesaker. Erna takket også for den hjelp og støtte hun hadde fått som stortingspolitiker.

Ordfører Fabian Stang minnet om at Annelise tross dårlig helse sa seg villig til å stille som ordførerkandidat i 2007. «Men som vi alle vet gikk det jo litt annerledes» sa han. Han innrømmet ikke direkte at han var litt medskyldig her. Men minnet om at Annelise til tros for «nederlaget» var sporty og fulgte med i nominasjonsprosessen. Og om vi alle vet ble hun nominert og tok sin rettmessige plass i Bystyret. Også han tegnet et bilde av en engasjert og grundig politiker – og ikke minst en god venninne.

Annelise Høegh var en aktiv og populær politiker helt til det siste. 9. februar i år ble hun nominert som forhåndskumulert kandidat på Oslo Høyres bystyreliste for 2015.

Privatmennesket Annelise

Mens talene i kapellet var preget av politikeren og samfunnsmennesket Annelise Høegh – var sammenkomsten på Eckbo etterpå preget av privatpersonen Annelise. Flere av hennes venner og «bonus»-barnebarn hadde ordet og tegnet et fint bilde av privatpersonen Annelise. Som var aktivt interessert i menneskene rundt seg.

[framed_box]

Annelise Høegh

Født 26. juli 1948, døde 27, mars 2015

Hun var giftet seg med stortingspresident Jo Benkov i 1985. Hun hadde ingen egne barn.

Annelise Høegh tok artium på Sinsen gymnas og senere blant annet hovedfag i historie. I 1977-78 var hun førstesekretær i Utenriksdepartementet og fra 1978-1981 utredningskonsulent i Akademikernes Fellesorganisasjon, men i mesteparten av sitt voksne liv var Annelise Høegh heltidpolitiker for Høyre. Hun satt på fast på Stortinget som Oslorepresentant fra 1985-2001 og var dessuten vararepresentant fra 1977-1985. I perioden 1981-85 møtte hun fast for statsminister Kåre Willoch. Gjennom 16 år var Annelise Høegh Høyres sosialpolitiske talskvinne. Hun og ektemannen Jo Benkov hadde stor innflytelse på Høyres sosialpolitikk. Annelise Høegh gikk  blant annet sterkt inn både for dagens abortlov og senere partnerskapsloven.

I 2007 ble Annelise Høegh valg inn i Oslo bystyre. Der var hun fraksjonsleder i samferdselskomitéen, medlem av valgstyret og nestleder for Høyre bystyregruppe. I 2007 ble hun dessuten foreslått som Oslo Høyres ordførerkandidat, men hun tapte da mot Fabian Stang.

Annelise Høegh hadde en rekke styreverv. Frem til sin bortgang var hun styremedlem i Oslo-Filharmonien og Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter og var medlem av UNICEFS nasjonalkomité.

[/framed_box]

Annelise Høegh og Frogner Høyre

Annelise Høegh var medlem av Frogner Høyre deltok også på lokale aktiviteter. Hun løp blant annet på Frogner Høyres lag i Holmenkollstafetten i 2013. Og deltok aktivt på valgkampaktiviteter som stander og husbesøk.

annelise_hoeg_og_live (1)-kopiOver; Annelise Høegh på lunsj med Frogner Høyres delegasjon under Oslo Høyres årsmøte i januar 2015. Her i ivrig samtale med Live Bessendorf Lindseth

Under; 9. februar 2015 ble Annelise Høegh nominert på fjerde plass til bystyre listen for 2015 på Oslo Høyres nominasjonsmøte. Her ble hun fotografert sammen med den en av de andre kvinnelige bystyrekandidatene fra Frogner Høyre, Lene Haug, etter nominasjonsmøtet.

annelise-lene-kopi