Medlemsmøte: Gutta dropper ut av skolen. Har likestillingen gått for langt?

torsdag 30. mai 2024

18:00 – 20:00

Du har sikkert hørt om dem. Sinte, unge menn som står på siden av samfunnet og som er dømt til å toppe de kjipe listene. Er det likestillingen som har skylden? Er det skolesystemet? Oslo Høyre tar debatten.

Detaljer

Stedet
Høyres Hus Stortingsgt. 20
Arrangement dato
tor 30. mai 2024 fra 18:00 – 20:00
Påmeldingsdetajer
Registrer

Informasjon

I april la Mannsutvalget frem en rapport som forteller at «konsistente kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner er dokumentert gjennom mer en 100 år». Utvalget hadde som mandat å se på likestillingsutfordringer som rammer menn, med tanke på å redusere utenforskap og fremme likestilling, også for menn.

Gjennom utdanningsløpet har guttene utfordringer knyttet til alt fra forventninger i barnehagen, til prestasjoner i skolen. Bare de siste 20 årene har kvinner utgjort 60 prosent av studentmassen. For 50 år siden, da det var 65.000 studenter, var 50 prosent av dem menn. 

Hvor er det vi har feilet med guttene? Og hva skal til for å hindre utenforskapet og sørge for at begge kjønn fullfører skolen? Oslo Høyre inviterer til panelsamtale om akkurat dette.

I panelet har vi med oss Camilla Stoltenberg, Mats Thyli og Mathilde Tybring-Gjedde. Stoltenberg er forsker og ledet utvalget som så på kjønnsforskjeller i skoleprestasjoner og utdanning, og medlem av Mannsutvalget. Thyli, er daglig leder i Grorud IL, tidligere programsjef i Guttas Campus og rektor i Osloskolen. Tybring-Gjedde, er stortingspolitiker fra Oslo Høyre, med et spesielt sterkt engasjement for skole og utdanning.