Høyre farger Rogaland blått

Høyre får 34,6 % i en meningsmåling for Rogaland og er fylkets desidert største parti.

– Oioi! Dette var jo fantastiske tall!

Det utbryter Rogaland Høyre fylkesordførerkandidat når han får presentert meningsmålingen fra Respons Analyse for Rogaland Høyre i mai.

Om målingen

Respons Analyse har i slutten av mai tatt opp meningsmålingen der de har spurt 800 rogalendinger hva de ville stemt dersom det var fylkestingsvalg imorgen.

Høyre går frem til historisk resultat

Høyre går frem 12,5 prosentpoeng fra valgresultatet i 2019. Faktisk ville dette dersom det var valgresultatet vært Høyres beste fylkestingsvalg i historien. Det lover godt, men Høyre tar ikke seieren på forskudd.

– Dette er en fantastisk inspirasjon. Det ville gitt oss en historisk stor Høyre-gruppe i fylkestinget med 17 representanter fra alle delene av fylket. Men en stor Høyre-gruppe er ikke nok. Vi skal samarbeide godt med andre partier for å sikre et lag som løfter sammen og leverer for fylket vårt sier Ueland.

Partibarometer gir Høyre 17 representanter i fylkestinget.

Ole Ueland topper fylkesordfører-måling

Rogalendingene ønsker Ole Ueland som fylkesordfører ifølge meningsmålingen.

I meningsmålingen ble rogalendingene også spurt hvem de foretrekker som fylkesordfører hvis det var valg imorgen. 45 % vil ha Høyres Ole Ueland, 27 % vil ha Aps Frode Berge. 25 % har ikke bestemt seg enda.

– Nå er det to perioder siden sist vi hadde fylkesordføreren. Dette er et veldig godt utgangspunkt for å ta makten tilbake. Skal vi lykkes i Rogaland må vi dra i lag, og få til mer sammen, sier Ole Ueland.