Høyre størst i Rogaland!

Høyre er største parti i Rogaland med 28 % i ny meningsmåling for august. Det gir Høyre fortsatt 4 mandater på Stortinget.

Rogaland Høyres listetopp, Bent Høie, er strålende fornøyd med målingen fra Respons Analyse.

— Dette viser at Rogalendingene fortsatt vil ha Erna som statsminister og det gir oss stor motivasjon til å arbeide hver dag frem mot valget, for å fortjene velgernes tillit, sier Høie.

Høyre er største parti, og skulle målingen bli lik valgresultatet vil Høyre på ny få fire representanter fra Rogaland på Stortinget.

— Det er viktig for Rogaland å ha god representasjon fra Høyre på Stortinget. Optimismen er på vei tilbake. Arbeidsledigheten går ned, veksten går opp, og det skapes flere jobber. Det viser at Høyres løsninger virker. Da trenger vi mer av det i neste periode, sier Høie.

Målingen innebærer at både Bent Høie, Tina Bru, Sveinung Stensland og Margret Hagerup kan kjempe for Rogaland i fire nye år. 4. kandidat Margret Hagerup gleder seg også over tallene:

— Hvis dette skulle bli valgresultatet har blir det jo en ny hverdag for meg. Jeg blir utrolig motivert av å se at vi ligger så godt an med kun uker igjen til valgdagen. Jeg håper jo også at vi er heldige å får med oss Aleksander Stokkebø til Oslo, sier Margret Hagerup.

Skulle regjeringen fortsette, og Bent fortsetter som Helse— og omsorgsminister, er nemlig også ungdomskandidaten Aleksander Stokkebø inne på Rogalandsbenken.

Fakta om målingen:

Respons for Høyre. Målingen er foretatt 15. — 17. august per telefon.

Parti:Oppslutning:Endring fra St. valg 2013:
Ap24,21,6
H28,1-2,0
Frp17,6-1,1
KrF8,9-1,7
Sp6,91,7
Mdg5,23,0
Sv3,80,5
V2,0-2,5
Rødt1,61,2

Antall spurte: 601 i Rogaland

Resultatene må tolkes innenfor feilmarginer som varierer mellom 2,5 og 4 prosentpoeng. De største partiene har de største feilmarginene.

For komplette bakgrunnstall se her.