Hver stemme teller!

Aleksander Stokkebø kan bli en av de yngste representantene på Stortinget til høsten dersom nok stemmer går i hans og Høyres favør.

Respons analyse har på oppdrag fra Høyres Hovedorganisasjon sett på partioppslutning blant respondenter fra Rogaland det siste halve året. Høyre ville med disse beregningene kunne få en oppslutning på 28,9 % og 5 direktemandater.

Aleksander Stokkebø gleder seg over tallene;

— Med topp innsats i valgkampen kan vi få Høyre som største parti i Rogaland og det er en sjanse for vi får inn 5 kandidater på Stortinget.

Aleksander står på 5. plass på Høyres Stortingsliste i Rogaland. Til daglig er han leder i Rogaland Unge Høyre, og bruker hver ledige stund på å realisere drømmen om å komme på Stortinget de neste årene.

— Det er 5. plassen som er selve kampplassen. Dersom vi gjør et godt valg i Rogaland og tingene går vår vei kan jeg komme inn på fast plass. Det gir en fantastisk motivasjon for å stå på hver dag frem til valget.

Margret Hagerup som er 4. kandidat er i disse dager på besøksturne til alle kommunene i fylket sammen med Stokkebø og resten av Unge Høyre. Hun vil gjerne ha med Stokkebø til Oslo de neste fire årene;

— Det hadde vært fantastisk å få med Aleksander på Stortinget, da er det ikke bare jeg som er fersk. Det sies at det er en klisje at hver stemme teller, men dette kommer til å bli fryktelig jevnt. Så vi må ut å stå på hver dag!

Det er jo også verdt å nevne at et godt valgresultat i Rogaland er avgjørende for at Erna fortsetter som Statsminister. Det vil bety at Bent Høie forhåpentligvis fortsetter som Helse- og Omsorgsminister. Og da kan fort Aase Simonsen fra Karmøy møte som fast vararepresentant.

Det gjelder å stå på hver dag frem til valget. Hver stemme teller!

Her er bakgrunnstallene for beregningene.