Ole Ueland innstilles som fylkesordførerkandidat for Rogaland Høyre

Ole Ueland, som i dag er ordfører i Sola, innstilles av en enstemmig nominasjonskomité på topp av Rogaland Høyres fylkestingsliste i 2019.

— Tidligere fylkesordfører og nåværende gruppeleder Janne Johnsen har gitt beskjed om at hun ikke ønsker gjenvalg, etter mange år som Høyres toppkandidat på fylket. Det er ikke lett å fylle skoene til Janne, og vi er derfor strålende fornøyd og føler oss veldig heldige som kan presentere Ole Ueland som vår nye fylkesordførerkandidat, sier leder av nominasjonskomiteen i Rogaland Høyre, Tina Bru.

Ole Ueland er 35 år gammel, gift og bor i Sola, hvor han har sittet i kommunestyret siden 2003 og ble valgt til ordfører i 2011. Ueland har innehatt flere verv i Rogaland Høyre, blant annet var han leder fra 2010 til 2012. Han har en bachelorgrad i medier og kommunikasjon fra Høgskolen i Oslo og har studert hotelledelse ved UiS.

— Ole er en kunnskapsrik og respektert politiker i Rogaland, med lang fartstid i Høyre. Han har vært, og er, en populær ordfører i Sola. Vår ambisjon er å vinne valget i Rogaland i 2019, og igjen få en fylkesordfører fra Høyre. Med Ole på topp mener komiteen at vi har de beste forutsetninger for å få til nettopp det, avslutter Tina Bru.

Ole Ueland har meddelt nominasjonskomiteen i Sola Høyre at han har takket ja til nominasjonen som fylkesordførerkandidat, og derfor ikke lenger er aktuell som ordførerkandidat i Sola.

Komiteen er nå i arbeid for å finne gode kandidater til resten av fylkestingslisten, som vedtas på nominasjonsmøte 3. november.