Lierne: Grensa åpnet i dag!

Gladnyhet! Justisministeren har lyttet og imøtekommer behovet for åpent grensepasseringssted på Murumoen i Lierne. Beslutningen vil tre i kraft fra og med i dag tidlig kl.07.00.

I følge Justisdepartementet etableres det et nytt godkjent grensepasseringssted på Murumoen i Lierne kommune. Åpningstiden på grensepasseringsstedet skal være fra kl. 0600-1800 alle dager.

Jeg er veldig glad justisministeren har lyttet til innspill og funnet en løsning på den krevende situasjonen i Lierne. Både prest, barnehagepersonell og andre har den siste tiden måttet kjøre 70 mil om Storlien for å komme på jobb, sier stortingsrepresentant Elin Agdestein.

Lierne er kanskje den kommunen i Norge med det tettest integrerte jobbmarkedet med naboen i øst, og avstandene er store. Grunnleggende kommunale tjenester i Lierne er avhengig av fagfolk fra Sverige, det samme gjelder viktige hjørnesteinsbedrifter som for eksempel Li-skifer og Lierne bakeri, fortsetter Agdestein.

Helsedirektoratet har bekreftet at Lierne kommune etablerer nødvendig testkapasitet ved det nye grensepasseringsstedet. I første omgang vil det være behov for å benytte eksisterende testsenter i sentrum, men kommunen har startet prosessen med å etablere testkapasitet nærmere grenseovergangsstedet.

Slik smittesituasjonen er, skal det være strengt, samtidig er vi avhengig av å finne løsninger slik at samfunnsmaskineriet kan gå rundt. Det får man nå til i et godt samarbeid mellom politiet og Lierne kommune, avslutter Agdestein.