Unge Høyre talenter fra Trøndelag kvalifisert til UHs eliteprogram!

Knut JørgenKirkeberg (20) fra Trondheim og Oda Solberg (18) fra Levanger er to av ti UngeHøyre-talenter som har kvalifisert seg til partiets eliteprogram 2019.

Prestisjefyltprogram

Programmet har som formål å skape fremtidige Høyre-ledere, og har gjennom tidene utviklet kjente Høyre-navn som Ine Marie Eriksen Søreide, Stefan Heggelund og Torbjørn Røe Isaksen. Sammen med åtte andre deltakere fra resten av landet skal Knut og Oda gjennom det som omtales som Høyres øverste skolering i både retorikk, ideologi, organisasjon og ledelse.

— Ryktene sier programmet er fult med hardt arbeid, lite søvn, krevende debatter og mye mer. Selvfølgelig blir det strevsomt, men vi er her for å gjøre en innsats og utgjøre en forskjell, sier Kirkeberg og Solberg.

Knut er opprinnelig fra Akershus, men studerer på NTNU. Han var i perioden 2017-2018 2. nestleder i Trøndelag Unge Høyre. Oda ble valgt til samme verv på Unge Høyres generalforsamlingen denne høsten. Oda går for øvrig studiespesialisering på Levanger VGS.

— Både Oda og jeg har vært med i politikken i mange år, så å oppnå en slik mulighet er ekstremt motiverende! Vi et bra team og tror vi utfyller hverandre særs godt, sier Knut.

Programmet har tidligere inkludert talenter fra Trøndelag, men det er en stund siden. Derfor synes begge deltagerne det er ekstra stas er det i år har kommet med to fra Trøndelag.

— Det er veldig stas å få delta på eliteprogrammet. Jeg gleder meg til nye og krevende utfordringer. I tillegg blir det utrolig gøy å bli kjent med alle de andre som skal delta på årets eliteprogram!, sier Oda.