Velkommen til Hamar!

Kjære Statsråd, kjære Høyre – venner i Hedmark og Oppland, velkommen til Hamar!

Det er valgår, og vi skal sørge for fire nye år med Erna Solberg som statsminister og Høyre som ledende regjeringsparti.
Bildet viser hvordan Hamar kan se ut etter at jernbanen er borte fra strandsona og ny by er etablert på gamle det stasjonsområdet. Jernbanesaken er veldig viktig for Hamar og Høyre. Vi har holdt på lenge, og vi vant trasévalget! Hamar har holdt fremdriftsplanen og nå venter vi på behandling av ulike innsigelser hos Jan Tore Sanner, – vi setter vår lit til at han følger opp et enstemmig vedtak i Hamar kommunestyre!
Innlandet går bra, bedret konkurransekraft, bygging av vei og bane, satsing på skole og forskning og gode rammebetingelser for bedrifter som sikrer gamle og nye jobber. Det er det vi i år skal forsvare og sørge for at vi fører videre etter valget!
Jernbanesaken er viktig for Hamar, og jernbane videre til Lillehammer binder oss sammen. Nasjonal Transportplan er en ekstremt viktig sak for oss, og da er det godt å kjenne våre folk i regjering og Storting.
Politikk er langsiktig arbeid. Poltikk er resultater, det er ikke nok å ha rett, viktigst er å få rett! Derfor er det viktig å holde ut både i medvind og motvind. Jeg har lang erfaring fra ulike vindretninger i Høyre etter jeg ble Unge Høyre – medlem i 1975, men det er faktisk i partiet at du kan påvirke og skape den politikken du brenner for.
Nå skal vi diskutere våre beretninger og forslag til nytt Stortingsvalgprogram. Vi skal se hva vi har gjort, og viktigst, – vi skal se fremover og forme ny politikk for nye fire år i regjering til beste for landet og vårt distrikt. Vi skal også høre vår forsvarsminister. Det gleder jeg meg til, et sterkt forsvar for å sikre frihet og demokrati er selve grunnlaget for at vi og andre partier fritt kan diskutere politikk for landets beste, og vi kan velges i frie valg. Det er dessverre altfor mange land som ikke har det slik!
Nok en gang, velkommen til viktige årsmøter i et spennende valgår! Velkommen til Hamar!