Bjørg Wallevik utnevnt til æresmedlem

Kristiansand Høyres årsmøte utnevnte tidligere Høyre-ordfører Bjørg Wallevik som æresmedlem for hennes innsats for byen og partiet.

Foreningsleder Erle Wright Severinsen, ordførerkandidat Mathias Bernander og nyutnevnt æresmedlem Bjørg Wallevik under årsmøtet. (Kan brukes fritt til redaksjonell bruk)

Det var ordførerkandidat Mathias Bernander som fremsatte forslaget på vegne av styret om at Kristiansands første kvinnelige ordfører skulle utnevnes som æresmedlem i Kristiansand Høyre.

– Er det noen som virkelig skal hedres for å ha satt sitt preg på kommunens utvikling så er det Bjørg. Hun er en bauta for byen og partiet vårt, sa innledet Bernander i sin redegjørelse for forslaget.

Flere store og viktige prosjekter for Kristiansand ble nevnt som meritter for Bjørg i hennes virke som ordfører. Oppgraderingen av Universitetet i Agder fra høgskole til universitet, etableringen av Kilden og fattigdomsbekjempelse var blant dem.

Ordførerkandidaten begrunnet også æresmedlemskapet med Bjørgs innsats for partiet.

– Også i partisammenheng var Bjørg forut for sin tid. I dag knyttes mye av Erna Solbergs suksess til hennes evne til å snakke om mennesker, ikke milliarder. Det må hun ha lært av Bjørg. For er det noe som kjennetegner Bjørgs ledelse, så er det at hun sto på hver eneste dag for at Kristiansand skulle være en by for alle.

Utnevningen ble vedtatt enstemmig med stor jubel og stående applaus fra salen. Wallevik var ikke informert om forslaget på forhånd og fikk en positiv overraskelse fra årsmøtet.

– Tusen takk, dette setter jeg enormt stor pris på. Nå gleder jeg meg til å følge det nye Høyre-laget fra sidelinjen i den kommende valgkampen. Jeg håper dere setter kampen for en mer raus og inkluderende by først, var det nye æresmedlemmets klare beskjed til årsmøtet.