– Fraværsgrensen er en kjempetabbe

Lederen i Møre og Romsdal Unge Høyre, Sunniva Bøstrand, beskrev fraværsgrensen som en kjempetabbe fra talerstolen til Høyres landsmøte.

SE SUNNIVA BøSTRAND På HøYRE-TV: http://bit.ly/1Q1BrsB

– Kjære Torbjørn. Du er i ferd med å begå en kjempetabbe. Og den tabben heter «Fraværsgrense». Jeg trodde at du og jeg var enige om at elever er forskjellige og at skolen skal tilpasse seg enkeltindividet. Så hvorfor skal vi da innføre et tak på fravær på ti prosent?

Sunniva Bøstrand, som er leder i Møre og Romsdal Høyre, ga med dette en bredside til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen under helgens landsmøte.

– Når en av tre elever dropper ut av videregående og en av fem unge sliter med psykiske problemer, da mener jeg at vi heller burde fokusere på å hjelpe disse elevene slik at de faktisk får fullført utdannelsen sin. For det vil ikke hjelpe en gutt som sliter med angst at han står i fare for ikke å få karakter i et fag. Den gutten vil ikke være noe bedre rustet til å fullføre videregående utdannelse og komme seg ut i jobb, når han må ta opp igjen fag fra videregående i flere år etter at kompisene har begynt på universitetet.

Bøstrand understreket også at å sette et tak på fravær vil sende ut et signal til elevene om at det er greit å være borte fra skolen ti prosent av tiden, så lenge man ikke går over denne grensen.