Alpin VM i Narvik er mulig

– Det er ingen ting som hindrer Narvik fra å søke om alpin-vm. Hafjell og Kvitfjell har ikke enerett på å søke på internasjonale idrettsarrangement selv om de har status som nasjonalanlegg, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Kulturministeren mener Nord-Norge må få muligheten til å være vertskap for et VM og at det er en styrke å ha flest og best mulige kandidater til å arrangere verdensmesterskap som dette.

– Jeg lar meg smitte av entusiasme og er imponere av det arbeidet som har vært gjort i Narvik og det faktum at hele Nord-Norge stiller seg bak en søknad. Her må vi se mulighetene og ikke problemene. Dette er ikke en debatt om nasjonalanlegg. Vi er glade for at Narvik ønsker å være en kandidat, sier kulturministeren, og mener det finnes et fantastisk potensiale i Nord-Norge til å lage et spektakulært idrettsarrangement med stor idrettsglede og folkefest.

– Et alpin-vm i Narvik vil kunne løfte hele den nordnorske merkevaren ut til enda flere internasjonalt slik vi har sett med blant annet Arctic Race of Norway, og bidra ytterligere til den fantastiske veksten vi ser i reiselivsnæringen i nord, avslutter kulturministeren, og oppfordrer hele Nord-Norge for fortsatt å jobbe for dette.

De fem stortingsrepresentantene for Høyre i nord mener Narvik har mange kvaliteter som vil kunne veie tungt i en internasjonal konkurranse om å avholde alpin-vm.

– For utenom et fantastisk anlegg har Narvik også en storslått natur hvor hav møter fjell som vil være unikt i en internasjonal konkurranse. Det er ikke tvil om at et eventuelt VM i Narvik hadde blitt unikt for alle involverte. Både for utøvere, publikum og TV-seerne, sier Margunn Ebbesen og Kent Gudmundsen som representerer Nordland og Troms på stortinget.

Høyres stortingsrepresentanter mener et alpin-vm vil kunne løfte frivilligheten og idrettsmiljøene i hele landsdelen gjennom idrettspolitisk samarbeid, økt interesse og styrket arrangement-kompetanse, og viser også til at nordnorske idrettskretser har stilt seg bak Narvik kommunes arbeide for å bli norsk søkerby til alpin-VM 2025.

-Det viser at idretten i Nord-Norge står sammen om Narvik, og det er veldig bra, og kommer til å styrke Narvik sin søknad, mener de.

– Vi er alle enig med idrettskretsene i nord om at om at dette kan ses som en del av en styrket nordområdesatsing hvor man bidrar til å rette verdens fokus mot nord. Dette er en unik mulighet vi helhjertet støtte opp om, avslutter Ebbesen og Gudmundsen på vegne av Høyres stortingsrepresentanter i nord.