Et styrket NATO i nord

Spør du meg er ikke gærne russere og et underprioritert forsvar en særlig god kombo sa Linnea Athena Jansen Olsen i sin tale til landsmøte

Linnea Athena Jansen Olsen på talerstolen under Høyres landsmøte 2023

Hvis en gjeng russere hadde sprunget over grensen med et maskingevær i handa i dag, så hadde jeg vært ganske redd.

Spør du meg er ikke gærne russere og et underprioritert forsvar en særlig god kombo, nettopp derfor er jeg veldig takknemlig for at vi er medlem av NATO. For NATO er som en storebror som passer på Norge når vi føler oss utrygge.

I dag er forholdet til Norge og NATO litt som en halvbror der vi møtes i ny og ne. Hvis NATO faktisk skal klare å passe på lillebror Norge på en god og omsorgsfull måte må NATO trene mer sammen med Norge og være der for Norge gjennom permanente NATO baser på norsk jord.   

Vi trenger et mer permanent og tilstede NATO i nord når vi grenser til land som begår krigsforbrytelser hver eneste dag, viser null nåde for sivilbefolkning og som står for verdier som ikke hører hjemme i vesten. Ikke så langt unna Norge har Russland utplassert ubåter som er stappfulle av atomvåpen, da skulle det bare mangle at Norge har økt tilstedeværelse av NATO på norsk jord.

Er det en tid vi burde endre basepolitikken vår, ja da er det når nabolandet vårt går til krig mot frie, selvstendige demokratier. Det frie og selvstendige demokratiet kunne like godt vært Norge.

Ja til permanente NATO-baser i Norge.

Merk! Dette er ikke vedtatt Nordland Høyre politikk. Linnea er på landsmøte i Unge Høyres delegasjon og snakker for et forslag fra Unge Høyre.