Vi trenger mere kraft!

Tiden er overmoden for at Norge skal satse på en mer arealeffektiv, stabil og trygg energikilde som kjernekraft sa Maria Strand Munkhaug i sin tale på Høyres landsmøte

Maria Strand Munkhaug på Høyres landsmøte 2023

Nedleggelser av arbeidsplasser, null lys i husan og industrietableringer på vent. Med andre ord Høyres mareritt.

Men marerittet er ikke langt unna dersom Norge fortsetter å bevege seg inn mot et kraftunderskudd. Flere arbeidsplasser og utvikling er bare en fjern drøm uten energien som trengs til det.

Dersom Høyre skal være partiet som satser på batteri-fabrikker, hydrogen, karbonfangst og lagring og ja grønn industri da må vi være partiet som satser skikkelig på fremtidas kraft, og det klarer vi ikke uten kjernekraft.

For kjære landsmøte nye arbeidsplasser i distriktet kan ikke vente, grønn industri kan ikke vente og befolkningsvekst kan ikke vente.

Likevel sier folk nei når vi vil bygge vannkraft, folk sier nei når vi vil bygge vindmøller på land og folk sier nei når vi vil bygge havvind.

Det er ingen som klarer å svare på hvor vi skal få all denne kraften fra. Tiden er overmoden for at Norge skal satse på en mer arealeffektiv, stabil og trygg energikilde som kjernekraft.  

Skal Norge klare å holde følge med utviklinga så må vi starte nå. For det er for sent når selskap velger land med billigere strøm og mer kraft fremfor Norge.

Jeg er klar for å unngå nedleggelser av arbeidsplasser, null lys i husan og å sette industrietableringer på vent, jeg er klar for å satse på skikkelig kraft. Så kjære landsmøte kjernekraft vil koste, men et alternativ uten vil koste Norge enda mer.