Kommunen sviktet i Vigilo-saken

Informasjon om innbyggere havnet der den aldri skulle.

Vi har hørt hjerteskjærende historier. En mor som i frykt for at eksmannen skulle finne dem, byttet navn og sov med balltre for å trygge sitt barn. 

Dette var bakgrunnen da et flertall av partiene i bystyret, fra SV til Høyre, forrige uke kom til at vi ikke lengre hadde tillitt til skolebyråden. Hun satt med øverste ansvar. Hun har i dag gått av. Det var en riktig avgjørelse. 

Prisverdig har de fleste partiene i bystyret hevet saken over politiske skillelinjer. Isteden har vi forholdt oss til en rystende sak, som kunne ha endt så mye verre og fortsatt preger hverdagen til flere bergensere. 

Byrådslederen har dessverre bagatellisert konsekvensene det har når kommunen setter innbyggerne i fare. Dette har imidlertid aldri handlet om hvem som skal styre byen, men at det uavhengig av hvem som styrer Bergen må være klart at kommunen alltid skal ivareta bergensernes trygghet. 

Dette er ikke dette et politisk spill, slik byrådslederen ser ut til å mene. Det viser at flertallets mistillit i den største politiske krisen i Bergen på 20 år, ikke er forstått av byrådet. 

Fortsatt er det over 100 digitaliseringsprosjekter i Bergen kommune der det kan skje feil. Å digitalisere kommune-Norge er viktig, men det er viktigere at vi gjør det rett. 

Derfor må opprydningsarbeidet nå starte. Det skal Høyre bidra til.