Til deg som begynner på skolen

Harald Victor Hove, Høyres byrådslederkandidat til valget i 2019

Jeg husker det så godt. Sommerfuglene i magen, spenningen som bare ble større, og alle de nye menneskene som var like ivrige som meg. Min første skoledag var ikke bare veldig spennende, men den var så minnerik at jeg selv i dag husker den godt.


I dag er det mange som har sin aller første skoledag. Enten sin første skoledag noensinne, eller sin første dag på en ny skole, ett nytt trinn eller sammen med nye mennesker. Uansett er denne dagen viktig.

Denne dagen er viktig av mange grunner. Dette er dagen hvor du hilser på vennene dine etter en lang stund uten, hvor du kanskje også får hilse på noen nye lærere. Uansett om du er helt ny, eller har vært i skolen lenge så starter du nå med blanke ark. Blanke ark og alle muligheter for å få et år hvor du trives, og gjør det bra på skolen.

Nå som skolen er i gang er det viktig å huske at skolen ikke bare handler om lekser og prøver. Aller mest havner det om gleden av å lære nye ting, forstå litt mer av verden rundt seg og møte nye venner. De viktigste tingene man lærer på skolen er jo ikke algebra, diktanalyser eller navnet på bergarter. Nei, det viktige er å finne ut av hva du interesserer deg for, og hva du vil lære mer av. Hvilke folk du ønsker å ha rundt deg, og hvem du vil være som person. Det er viktig å lære seg å levere oppgaver på tid,  samarbeide med andre, sette seg mål og nå dem.

Du har sikkert mange forventninger til hvordan tiden fremover skal bli, og hvordan skolehverdagen bør være. Det er bra! Du skal forvente mye av skolen, av lærerne og av deg selv. Jeg har også noen tydelige forventninger til deg.

  1. Ta vare på de rundt deg.

Vær så snill, vær grei mot andre. Si ifra om noe er urettferdig, eller hvis noen ikke oppfører seg fint. Da blir det jo så mye bedre for alle sammen. Ingen skal oppleve å bli mobbet eller utestengt. Hvis du tør å ta litt ansvar, så er jeg helt sikker på at du får flere med deg!

  1. Vær deg selv!

Ikke prøv å være som alle andre, men tør å være den du vil. Gå i de klærne DU syns er fine, delta i den idretten du liker best, og si akkurat hva du mener uten å være redd for at andre er uenig med deg. Det at vi er forskjellige er jo det som gjør oss så unike. Hvem skal vel være deg hvis ikke du vil være det?

 

  1. Husk at det er kult å være flink på skolen

Det er kult å være flink! Og heldigvis så er vi flinke i ulike ting. Kanskje er du flink i språk, flinke i matte, best på å skru på biler og eller stelle og klippe hår. Tør og vis deg frem, og prøv alltid å bli enda bedre. Da vil du oppleve både glede, og mestring.

Hvis jeg er heldig, så får jeg mulighet til å være deres byrådsleder de neste fire årene. Da håper jeg at dere stiller akkurat samme krav til meg også. Jeg kan hvertfall love dere dette:

Jeg lover å jobbe for at du får en trygg og god skolevei, slik at du kan gå trygt hjem fra skolen eller SFO uten mamma og pappa. Jeg lover å jobbe for flinke lærere på skolen, som kan faget sitt godt, og som gjør at skoletimene blir interessante. Og ikke minst lover jeg å jobbe for at du skal ha det gøy på skolen, og aldri oppleve mobbing eller urettferdig behandling.

Du har så mange fine år foran deg, både på skolen, på treningene om ettermiddagen og i alle timene med lek og moro sammen med gode venner. Jeg håper du får en fantastisk skoledag, og at du gleder deg til å komme i gang med det nye skoleåret.

Lykke til!

En stor og varm hilsen fra Harald