Byrådslederkandidatene i Oslo og Bergen advarer mot å bli rød i sommer

(f.v) Harald Victor Hove, byrådslederkandidat i Bergen og Eirik Lae Solberg, byrådslederkandidat i Oslo

I Oslo og Bergen er Høyre i utfordrerrollen. Nå advarer Høyres byrådslederkandidater, Eirik Lae Solberg og Harald Victor Hove, velgerne i de to storbyene om å ta forholdsregler og unngå at de blir brent i sommer.

Harald Victor Hove advarer mot at konservative Bergen kan få sitt rødeste styre noensinne etter valget om Ap får tillit igjen.

– Vi ser at byrådet allerede lar seg presse av Rødt og Sv til å nekte åpningsklare private barnehager å drive. Barnehagen i Damsgårdssundet står klar, men får ikke tilskudd, til stor frustrasjon for foreldre som dermed står uten plass på grunn av de røde partienes ideologiske kjepphester. Vi ser også at rekommunalisering av godt drevne private sykehjem i Bergen er gjennomført og resultatet er mindre åpenhet, mindre valgfrihet og et mindre mangfoldig tilbud til våre eldste innbyggere, sier Hove.

I Oslo har Raymond Johansen og Ap satt bort skolepolitikken til SV, samferdselspolitikken til MDG og velferdspolitikken til Rødt. Tre partier på ytterste venstre som vokser kraftig på Ap sin bekostning. Det betyr at AP dras mot venstre og regningen er det velgerne i Oslo som må betale. Dette er noe Lae Solberg også frykter for Bergen. 

Han fremhever blant annet at private barnehager nektes oppstart i bydeler hvor plassene trengs, og at sykehjem som brukerne er storfornøyde med legges ned fordi de er privat drevne.

– I tillegg ser vi hvordan det påvirker selve samarbeidsklimaet i Oslo bystyre når Ap svinebinder seg til ytterste venstre; de store grepene i samferdselspolitikken som AP og Høyre tradisjonelt har vært enige om forlates fordi Johansen må holde fred med MDG, SV og Rødt. Det er et svakhetstegn for styringspartiet Ap, mener Høyres byrådslederkandidat i Oslo.

Lae Solberg mener Rødt og SVs framgang vil presse politikken ytterligere til venstre i Oslo. Rødt går for eksempel til valg på at kommunen skal kjøpe opp alle de private barnehagene i Oslo. Samtidig står fritt skolevalg og valgfrihet innenfor eldreomsorgen for fall hvis venstresiden vinner i Oslo.

Artikkelen er skrevet i forbindelse med et innslag på TV 2 Nyhetene.