Bli bedre kjent med Anne Bjertnæs

Har du lyst å se litt bak gardinen til den engasjerte damen du møter i kronikker, på husbesøk og på stand denne sommeren og frem mot valget? Her får du et lite innblikk i ordførerkandidat Anne som privatperson.

Anne jobber til daglig som regionleder i Ecura. Hun er gift og har to store jenter som i disse dager er på vei ut av reiret for å gå ta mer utdannelse utenbys.
Det er i hovedsak to ting som oppsummerer Anne utenom politikken.

Venner/familie og lokal kultur. I hennes liv henger dette svært ofte sammen. Er du heldig å være i familie med eller i vennekretsen til Anne, så blir du stadig invitert med på lokale arrangementer og konserter. Og hver gang får du høre «tenk at vi har et så godt og levende musikkmiljø her i Gjøvik og omegn». Før for eksempel en bakgårdskonsert på Kafka, er det gjerne vennelag og god mat hjemme hos Anne. Gode mattradisjoner er viktig, og hjemmelaget mat blir gjerne servert med noe godt i glasset, om det er landbruksprodukter fra sydligere strøk eller god lokal vare laget på potet.

Anne mener bestemt at mye av bakgrunnen for det levende musikklivet i regionen, skriver seg fra at barn og unge får ha det moro sammen i korps. Hun er derfor engasjert i Gjøvik og Snertingdal Skolekorps, og deltar aktivt i dugnader og innsamlinger for at ungene skal kunne dra på korpsstevner og ha gode instrumenter som gjør det kjekt å være med.

Det er ofte ganske høyt tempo rundt Anne, men litt avslapping blir det plass til. Da er det gjerne barbakkridning på dølahesten Bron som får henne til å senke skuldrene. Ridning og hestestell har vært en viktig aktivitet som hun har hatt sammen med jentene opp gjennom deres oppvekst.

En gang iblant så kan også denne dama rusle rundt i «sluggings» på hytta. Det er som å legge en mobil på ladding, for i neste sekund er det tilbake i full steam. Kjapt er hun tilbake i bybildet, og du treffer henne helt sikkert, både på dugnad i Fjellhallen, på korpsarrangementer, Sommerslagere, Hakkebakkeskogen, Totenslagere, i bakgården på Kafka, eller på andre konserter og arrangementer på og rundt Mjøsa.