Høyre vil sponse busslappen for å øke rekrutteringen i bransjen

Busselskapene får ikke tak i nok sjåfører. Resultatet er fulle busser, kanselleringer og forsinkelser. Nå vil Høyre betale busslappen for studenter og andre for å øke rekrutteringen.

Silja Ekeland Bjørkly er gruppeleder i Vestland Høyre.

«Det haster å få på plass nye sjåfører. Vi kan ikke bruke den kjente venstresidemetoden vente og se». Det forteller gruppeleder i Vestland Høyre, Silja Ekeland Bjørkly om mangelen på bussjåfører i Vestland.

De siste ukene har mange bergensere levd med kansellerte avganger, store forsinkelser og stappfulle busser og baner. Årsaken er at busselskapene ikke har nok sjåfører. Bjørkly mener posisjonen i fylket må handle raskt.

«På kort sikt må vi se om vi kan gjøre noen endringer i ruteopplegget som sikrer at vi har sjåfører der det faktisk er passasjerer. Videre må fylkeskommunen gjøre mer for å rekruttere nye sjåfører. » forteller hun.

Høyre foreslår blant annet å sponse busslappen for studenter, unge pensjonister og andre som kunne tenke seg å jobbe i yrket. Dette kan bidra til en løsning på kort sikt, mener hun.

«Ved å sponse lappen på buss kan vi rekruttere fra grupper som normalt ikke vil investere i sertifikat for buss, som studenter, tidlige pensjonister og arbeidsledige. For de fleste studenter og pensjonister vil dagens turnusordning for sjåfører være uproblematisk, og kan bidra til at sjåfører med familie kan få kortere og mer familievennlige vakter» forteller Bjørkly.

Høyre vil ta opp spørsmålet i neste møte i samferdselsutvalget.