Bent Høie og Agder Høyre diskuterte forholdene ved Sørlandet sykehus

Stortingskandidat Aase Marthe J. Horrigmo sier det er åpenbart at vi må jobbe for en ny kvinneklinikk ved Sørlandet sykehus. Historiene som Fædrelandsvennen har fortalt om forholdene ved kvinneklinikken gjorde sterkt inntrykk.

Stortingskandidat Aase Marthe J. Horrigmo har en målsetning om å få en ny kvinneklinikk ved Sørlandet sykehus, og understreker at vi ikke kan vente i årevis før den kommer på plass (Foto: Agder Høyre).

Onsdag diskuterte Helseminister Bent Høie forholdene på Sørlandet sykehus med sine partifeller i Agder Høyre. Stortingskandidat Aase Marthe J. Horrigmo var veldig fornøyd med at de fikk diskutert problemstillingen, og at det skal jobbes for endringer i tiden som kommer.

I et intervju med Fædrelandsvennen, sa Horrigmo at hun var glad for at de fikk til et møte med Helseministeren, og at det er viktig å høre historiene til ansatte, pasienter og pårørende for å kunne få et godt bilde av situasjonen.

Regionens ordførere burde ta grep

Horrigmo kunne ønske at ordførerne i regionen kunne tatt tidligere grep for å forhindre dette. Hun trekker frem Harald Furre sitt forslag fra 2018, som handlet om samarbeid mellom kommunen og staten for å bidra til å finansiere nybygg. Også Fylkesordføreren, Arne Thomassen, er enig i at engasjementet rundt Sørlandet sykehus har vært alt for dårlig de siste årene .

Helse Sør-øst får mye av skylden for at denne prosessen har gått under radaren. Horrigmo refererer til at det var her det ble besluttet å kutte en milliard kroner, selv om Helsedepartementet var positive til en samarbeidsmodell.

Både fylkesordføreren og Horrigmo er fornøyde med at kristiansandsregionen igjen har satt lys på sykehuset. Forhåpentligvis begynner arbeidet for å få en ny kvinneklinikk for fullt i nærmeste fremtid.