Fylkesordførers sommerhilsen

Sommeren er endelig her og vi kan nok alle kjenne litt på behovet for å senke farten og nyte lange sommerkvelder.

Fylkesordfører Arne Thomassen vil ønske dere alle en riktig god sommer. (Foto: Tor Marius Markussen/Agder Høyre)

Etter to somre med pandemi, er det godt med en normal sommer uten restriksjoner og avstandsbegrensninger. Det er noe vi som enkeltmennesker og næringslivet kan være glade for!

I Agder bor det mange dyktige og høyt kompetente mennesker, og som fylkesordfører vil jeg også spille på lag med de som vil skape arbeidsplasser, frivillige organisasjoner og foreninger og andre som hver dag gjør en super innsats for lokalsamfunnet sitt. Som fylkesordfører er jeg utrolig takknemlig for alle jeg har besøkt, og alle jeg skal besøke i tiden fremover. 

Jeg vil samtidig ønske alle ansatte i turist- og reiselivsnæringen lykke til med en ny og spennende sommersesong. Agder er en svært populær region å feriere til. Det er jo ikke så rart, for vi har jo så mange høflige og hyggelige innbyggere, en nydelig natur og skjærgård og mange nye, spennende attraksjoner både langs kysten, i fjellet og i indre Agder.

Etter et lite avbrekk i sommer, er jeg klar for den lange valgkampen frem mot valget i 2023. For Agder er det viktig at vi fremover fokuserer på å nå våre mål i regionplanen der utslippene skal ned og levekår skal opp. Vi har en unik mulighet i det grønne skiftet med alle som ønsker å etablere seg i regionen. Skal vi lykkes må vi stå sammen og utfordre staten i forhold til utbygging av kraft, tilrettelegging for industri og blå næring.

Vi må også satse enda mer på utdanning som treffer behovet i næringslivet og alle gode krefter må bidra slik at de som står utenfor kommer i arbeid eller skole.

Nå gleder jeg meg til tid sammen med familie, barnebarn, venner og ikke minst mange turer rundt om på Agder i nydelig sommervær. Det er lite som er bedre enn ferie på Agder og her er det mange opplevelser man må få med seg.

Riktig god sommer!

Arne Thomassen

Fylkesordfører