Julehilsen fra fylkesleder Harald Furre

På tampen av året vil fylkesleder Harald Furre dele noen tanker med oss.

Fylkesleder Harald Furre vil ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år. (Foto: Jørgen Heimsæter/Agder Høyre)


I disse dager åpner ny vei fra Mandal og østover mot Kristiansand. Nye veier er et av mange flotte resultater som står igjen etter 8 år med Erna som statsminister. Agder er blitt sett! Nye fire-felt veier gjennom hele landsdelen vil betyr svært mye for utviklingen i Agder. Og det stopper ikke der. Nye fengsler, nye innovasjons-sentra, nytt psykiatribygg, ro rundt sykehus-strukturen, flere som gjennomfører videregående skole, stadig dyktigere lærere. Bare for å nevne noen resultater av den Høyre-ledede regjeringen. Vi har mye å være stolte av! Men til tross for gode resultater, ville flertallet av velgerne ha endring da de gikk til urnene i september. Så får vi se om de over tid blir tilfredse med hva de har fått. Møtet med virkeligheten har jo vært ganske brutal for den nye regjeringen.

Til tross for at vi tapte stortings-valget, ble det jobbet svært godt i valgkampen. Både kandidatene og mange andre stod på døgnet rundt. Ikke minst fortjener Unge Høyre en stor takk. Resultatet i skolevalgene var oppløftende, og Unge Høyre hadde mange aktive medlemmer som gjorde en formidabel innsats. Dette lover godt for Høyre i Agder i årene som kommer!

I Agder fylkeskommune styrer Arne Thommassen og Høyres dyktige fylkestingsgruppe med stø hånd. Også våre ordførere i Tvedestrand, Grimstad, Lillesand og Lyngdal gjør det godt. I fylkets to største byer er vi i opposisjon, dog ble budsjettforslaget som Høyre utarbeidet sammen med andre borgerlige vedtatt i Kristiansand nå før jul. Situasjonen i Kristiansand er mildt sagt kaotisk, og det er ille at kommunen tas frem i nasjonale medier som et skrekk-eksempel på utviklingen i lokaldemokratiet. Det er dog godt at Høyres gruppe jobber seriøst, også med å legge grunnlaget for borgerlig valgseier i 2023.

Rett etter nyttår skal vi starte arbeidet for fullt med sikte på å vinne lokalvalget i 2023 og så ta tilbake makten nasjonalt i 2025. Da trenger vi alle med på laget! Vi har også behov for å bli enda flere medlemmer i tiden som kommer sik at vi kan stille mann-sterke på stands og husbesøk i ’23 og ’25. Og de som ikke kan bidra på den måten, kan kanskje bidra litt ekstra økonomisk. Er du H-partner forresten? I januar setter fylkesstyret ned nominasjonskomite og programkomite som begge får i oppgave å forberede hhv. Vår liste til fylkestingsvalget og programmet som vi skal gå til valg på. I både nominasjons- og programarbeidet vil vi sikre bred involvering over hele fylket

Nå ser jeg frem til rolige jule-dager med familien. Hos oss blir det torsk på julaften, fisket av vår kommende svigersønn fra Lindesnes. Det er fint med tradisjoner!

Jeg ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt, blått år!