Landsmøtetale: Gjør det lettere for studenter som trenger BPA!

Aase Marthe talte til Høyres landsmøte: «Stem for Agder Høyres forslag om bedre overgangsordning for BPA ved flytting til studiekommune, så flere kan få en aktiv og meningsfylt tilværelse i fellesskap med andre, uansett hvor de vil studere.»

I dag talte Aase Marthe Johansen Horrigmo til Høyres landsmøte 2021. Hun understreket viktigheten av å gjøre BPA-ordningen godt tilgjengelig for de studentene som er avhengige av den (Foto: Agder Høyre).

Kjære landsmøte.

I programutkastet vårt kan du lese følgende: «Vi tror at du selv vet best hva som passer best for deg.» I Høyre tror vi på enkeltmennesket, på valgfrihet og at beslutninger skal tas nærmest mulig den det gjelder.

For mange med funksjonsnedsettelser er dette verken en selvfølge – eller en realitet. Derfor er ordningen BPA så viktig. BPA gir brukerne verdighet og muligheten til en aktiv og meningsfylt tilværelse. BPA setter individet foran systemet.

Kjære landsmøte – BPA er et verktøy for å gjennomføre Høyres politikk.

Studietiden er en tid der mange flytter hjemmefra og starter voksenlivet på et nytt sted. Hvis du trenger BPA, er det ikke fritt frem å velge studiested. Hvorfor? Jo, fordi det ikke er gitt at du får hjelpen du trenger når du flytter.

De siste årene har vi lest om studenter som Dagny Sofie, som mistet 122 BPA-timer da hun flyttet for å studere biovitenskap. Hun sluttet å studere. Eller Johannes, som ble sittende hjemme alene på studenthybelen mens de andre medstudentene ble kjent på fadderuka. Han måtte flytte og bytte studiested, og fikk et nytt liv.

Høyre er kunnskapspartiet. Det forplikter. Vi kan ikke tillate at unge mennesker må slutte å studere fordi de ikke får den hjelpen de trenger. Derfor, kjære landsmøte, håper jeg dere vil stemme for Agder Høyres forslag om bedre overgangsordning for BPA ved flytting til studiekommune, så flere kan få en aktiv og meningsfylt tilværelse i felleskap med andre, uansett hvor de vil studere. Tusen takk!

Statssekretær Aase Marthe Johansen Horrigmo – Agder Høyre.