Landsmøtetale: Siri Heimdal Knudsen

Her kan du lese Agder Unge Høyres fylkesleder, Siri Heimdal Knudsen, sitt innlegg i beretningsdebatten under Høyres landsmøte 2023.

Bildet kan brukes fritt til redaksjonell bruk. (Foto: Unge Høyres Landsforbund)

Dirigenter, gode landsmøte:

Ytringsfriheten er noe av det beste med Norge. Det er helt grunnleggende i et liberalt demokrati vi av og til tar for gitt. Jeg kan si nesten hva jeg vil, når jeg vil.

Likevel er ytringsfriheten under angrep. Vi trenger ikke se lengre enn til nabolandet vårt Russland – hvor færre får si hva de mener. Hvor Russland går til angrepskrig for å stoppe mer ytringsfrihet og utviklingen av liberale demokratier

Men det er også trusler i Norge som utfordrer vår rett til å si det vi vil

Ytterkantene beveger seg lenger til både venstre og høyre. Det er identitetspolitikere som leter etter noe å bli krenket av.

Det vi kaller å være “woke”.

På den andre siden har man de som er “anti-woke” på ytre høyre. Debatten er altså på to vidt forskjellige spektre hvor middelveien sakte men sikkert pusses vekk.

Man også se til min hjemkommune Kristiansand hvor de nasjonalistiske demokratene fikk 13,4% valget i 2019.

Ytringsfriheten vår er under press når det moderate flertallet blir mindre, når woke aktivister og populister på ytre høyre skriker høyere enn noen gang.

Man orker ikke å gå inn i debatter. Man aldri vil vinne.

Det finnes for mange politikere som som drar debatten videre mot en radikal retning. Man orker ikke gå inn i debatter fordi man må si de rette tingene, være enig med flertallet og holde upopulære meninger for seg selv. For å ikke bli kansellert.

Så kjære kandidater og Høyre-venner:

Ta ansvaret som det styringsparti vi er. Si ifra, møt ytterkantene på midten og jobb for et stabilt samfunn og bra debatt klima

Tusen takk for meg.