Landsmøtetale: Sirkulærøkonomi skaper jobber og vekst!

Dag 2 under Høyres Landsmøte 2021 talte Amalie Gunnufsen om viktigheten av sirkulærøkonomi, og hvordan søppel er en ressurs som kan redde klimaet.

Amalie Gunnufsen holdt i dag sin tale under Høyres Landsmøte 2021: Klimaløsninga handler ikke bare om hvilke ressurser som brukes, men hvordan de brukes (Foto: Høyre)

Kjære landsmøte,

Jeg tror det finnes en type smultring som er bra for oss. Ikke den med rosa krem, men smultring-økonomien. Klimaløsninga handler ikke bare om hvilke ressurser vi bruker, men hvordan vi bruker dem.

Der kommer smultringen inn:
Hvis vi tenker at dette er hele økonomien vår så er hullet i midten er de som ikke har tilgang på mat, rent vann og elektrisitet. De vil vi ha ut i ringen.

Det må vi klare uten at vi går utenfor ytterkanten – da bruker vi mer ressurser enn det jorda klarer.

Med det forbruket som spesielt vi i Vesten har hatt etter den industrielle revolusjon er det helt essensielt at vi lykkes med å legge om til en sirkulærøkonomi og holde oss inne i sirkelen her

Det beste er at søppel er ikke bare avfall lenger. Søppel er en ressurs vi kan redde klimaet med samtidig som vi tjener penger og skaper jobber   

Derfor er det – på godt Sørlandsk – ganske ugreit at Næringslivet hjemme i Kristiansand melder tilbake med at de sliter med hindringer i regelverket som gjør det vanskelig å bruke avfall som råvare.

Amalie Gunnufsen – Kristiansand Høyre