Utvide aktivitetsplikt for sosialhjelpmottagere

n Landsmøtetale fra Høyres Landsmøte 2018nn «Mennesker, ikke milliarder», lyder mantraet, men hva er vel bedre enn når vi kan si «mennesker og milliarder».n n

n Se opptak av talen HER n n
n
n

nn

Dirigenter,

n

«Elitist-Erna på sitt verste», klinte Audun Lysbakken til med i VG på fredag. Jeg har en merkelig følelse av å hørt det før.

n

Forslaget om å utvide aktivitetsplikten for sosialhjelpmottagere handler ikke bare om å sikre bærekraften til vår velferdsstat. Det handler først og fremst om å ta mennesker på alvor.

n

Å ha noe å stå opp for er essensielt for vår psykiske helse. På jobben får man et sosialt nettverk og man opplever mestring.

n

For et par år siden ble jeg syk, med etterfølgende dårlig fysisk og psykisk form. Ingen krevde at jeg stilte opp på skolen, og jeg buret meg inne i leiligheten og havnet i den velkjente onde sirkelen.

n

Landsmøte, jeg er smertelig klar over at mitt liv er langt fra mange av dem som mottar sosialhjelpordninger.n

n

Men følelsen av ensomhet og meningsløshet var nok ganske lik den mange av dem som står utenfor opplever, en følelse jeg ikke unner min verste fiende.

n

Audun Lysbakkens tro på at det å passivt motta ytelser vil bunnskrape statskassen, men aller verst; bunnskrape hver og en av dem som av en eller annen grunn trenger fellesskapets hjelp.

n

«Mennesker, ikke milliarder», lyder mantraet, men hva er vel bedre enn når vi kan si «mennesker og milliarder».

n

n
n

n

nnnn

n
n