Bli bedre kjent med Harald Fauskanger Andersen

Fylkeskandidat Harald F. Andersen (Foto: Mona Hauglid)

Harald Fauskanger Andersen fra Kristiansand står på 8. plass til Agder Høyres liste for fylkestingsvalget. Les mer om hvorfor Harald trives med å være engasjert i politikk og hans hjertesaker.

Personalia:
Født 1959, gift, tre barn og et barnebarn. Bor i Vågsbygd, Kristiansand.

Utdanning og annen relevant informasjon:
Utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole

Dagens arbeid, tidligere arbeidsforhold og politisk erfaring:
Jeg har jobbet mye med operativ ledelse, forretningsutvikling og endringer i organisasjoner av ulik størrelse. Faglig fokus har vært salg, logistikk og HMS innen energi og industri.

Jeg er i dag partner i et rådgivningsselskap som jobber med eierskifter i bedrifter.
Jeg har tidligere bla. vært nestleder og leder i Kristiansand Høyre i 10 år og vært både vara og fast representant i fylkestinget i Vest-Agder gjennom de siste 12 år.

Hvorfor ønsker du å være politisk aktiv?

Etter alltid å ha vært politisk interessert, kom jeg til et punkt hvor jeg kjente på at jeg måtte gjøre noe mer enn bare prat.

Hva er dine hjertesaker?

Jeg har i mange år jobbet med Agder som geografisk ansvarsområde i jobb og synes det nå er veldig spennende å være med videre og bygge ett Agder.

Jeg er spesielt opptatt av samferdsel og miljø i tillegg til nøktern pengebruk med fokus på nytte fremfor selve bruken av penger. Som politiker mener jeg vi må være realistiske ift. saker vi prioriterer å jobbe med og hele tiden være tydelige på hva som er målet i den enkelte sak.