Elverum bør bli med på «Sykle til jobben» – aksjonen!

I disse tider er det mange som finner frem sykkelen igjen. Det er bra både for folkehelse, aktivitet og miljø. «Sykle til jobben» – aksjonen arrangeres i år i perioden fra 3. mai til 16. juni. Dette er en aksjon som stimulerer til at folk skal velge sykkel til jobb eller andre aktiviteter. Og du trenger ikke bare sykle. Du kan både løpe, gå og registrere annen fysisk aktivitet.
Mange kommuner har registrert seg som gratiskommune, slik at alle som bor eller jobber i kommunen kan delta gratis på denne aksjonen. Blant kommunene i Innlandet er både Kongsvinger, Tynset, Hamar, Ringsaker og Gjøvik med på dette. Elverum er dessverre ikke med.
I formannskapsmøtet 10. mai foreslo jeg og Elverum Høyre at Elverum kunne betale de 25.000 kronene det koster å bli med på denne aksjonen som en gratiskommune. Resten av formannskapet sa dessverre nei til det. Elverum Høyre vil likevel jobbe for at vi kan bli med til neste år. Dette er en liten kostnad som vil gi mye positivt for innbyggerne, folkehelsen og Elverum som kommune!
Yngve Sætre
Ordførerkandidat for Elverum Høyre