Bli bedre kjent med stortingskandidat Marjan Farahmand

For at du skal bli bedre kjent med våre kandidater, har vi bedt dem svare på tre spørsmål.

Marjan Farahmand er stortingskandidat nummer 6 og kommer fra Skien

Hva er din bakgrunn og hvilke egenskaper vil du trekke frem ved deg selv?

Jeg har fagbrev som kokk, en bachelorgrad som barnevernspedagog, og videreutdanning innen spesialpedagogikk, ledelse og innovasjon. Med 14 års erfaring i offentlig sektor, hvorav de siste 5 som mangfoldsrådgiver ved Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har jeg jobbet med å støtte mennesker i å utnytte sine ressurser og bidra i samfunnet. Jeg er løsningsorientert, en brobygger, og brenner for å styrke laget rundt de som trenger det mest.

Jeg er nå i min 3.periode i kommunestyret og har vært opposisjonsleder i oppvekstutvalget, en periode som utvalgsmedlem av kultur, idrett, friluftsliv og frivillighet og denne perioden nestleder av utvalg for inkludering, frivillighet og kultur. Jeg har også fått gleden av å være styremedlem av Høyres kvinneforum (2020-2022) samt medlem av utvalg for integreringspolitikk (2021-d.d).

Hva er dine viktigste politiske saker?

  • Flere i arbeid for å sikre et bærekraftig velferdssystem.
  • En inkluderende skole som sikrer at flere gjennomfører videregående opplæring.
  • En streng og bærekraftig innvandringspolitikk som ivaretar både beskyttelse og velferdssystemet.
    -Familie og oppvekst, der det offentlige tilpasser seg familiens behov, eksempelvis barnehageplass for barn født i desember.

Hvorfor vil du stille til valg for Telemark Høyre?
Jeg er stolt av vårt fylke som bugner over av flott natur, lang industrihistorie og flotte tradisjoner. Telemarks industrihistorie har et enormt potensial for videre vekst, dette er også nødvendig slik at flere ønsker å bosette seg og jobbe i vår region.
Fylket har et bredt tilbud av videregående skoler med sterk satsing på yrkesfag, i tillegg til et universitet som tilbyr et mangfold av utdanningsretninger.

For å sikre at vi kvalifiserer arbeidskraften i takt med næringslivets behov og den teknologiske utviklingen, må samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene og næringslivet styrkes ytterligere. Dette vil bidra til å bygge en robust og fremtidsrettet kompetanse i regionen.

Samtidig må det satses enda mer på kvalifisering og begrense utenforskap, slik at flere gjennomfører videregående skole. Det er et stort verdiskapingspotensial i fylket vårt som ikke er tatt ut når det gjelder bioøkonomi, produksjon, handel og reise. Verdiskapning er en forutsetning for velferd, sysselsetting og skatteevne. 13,5% av barn i Telemark lever i husholdninger med lav inntekt, dette har doblet seg de siste 15 årene. Det er viktig at foreldre blir loset i jobb, slik at fattigdom ikke går i arv.