Høyres nye sentralstyremedlem brenner for Nord-Norge, utenriks og forsvar

Under Høyres landsmøte 2020 ble Bård Ludvig Thorheim valgt som nytt medlem av Høyres sentralstyre.

Bård Ludvig Thorheim fra Bodø er nytt medlem av Høyres sentralstyre. Her er han på Keiservarden i Bodø. Foto: Privat

Det er først og fremst en stor ære å få lov å være medlem av Høyres sentralstyre, sier den nylig valgte Bård Ludvig Thorheim.

«En bodø-gutt»

Thorheim er født og oppvokst i Bodø, og har for tiden en pendlertilværelse mellom hjembyen Bodø og Oslo på grunn av jobbsituasjon.

Jeg er først og fremst nordlending og en Bodø-gutt, selv om karrieren i Forsvaret og Utenrikstjenesten har medført noen år i utlandet. Ringen er på en måte sluttet nå. Jeg har jobbet mye med nordområdepolitikk i regjeringsapparatet og kjenner en sterk motivasjon nå for å jobbe for landsdelen jeg kommer fra, sier Thorheim.

Han forteller at han kommer til å ta med seg sitt engasjement for Nord-Norge inn i sentralstyret.

Verdiskaping, industri og det grønne skiftet

Det er så utrolig stort potensiale for verdiskaping i Nord-Norge. Det bør hele Norge være opptatt av. Det er et nasjonalt prosjekt å ta i bruk verdiene i vår nordligste landsdel, legger han til.

Han forteller så at han er opptatt av industripolitikk og at Høyre må være et parti for industriarbeiderne.

De er dyktige fagfolk som klarer å konkurrere helt i verdenstoppen. De jobber i privat virksomhet, gir enorm verdiskaping og eksportverdier, og bidrar mest av alle til det grønne skiftet. Når vi kan ha industri her i landet som går på helt ren kraft fra vann og vind, så gir det mange ganger lavere utslipp enn hvis Kina gjør det, hvor de bruker kull og annen kraft i prosessene i industrien, sier han engasjert.

Politikk, jobb og jakt

Thorheim er utdannet statsviter, har deltatt i flere utenlandsoperasjoner for Forsvaret, har tjenestegjort i Utenrikstjenesten, og vært politisk rådgiver for utenriksministrene Børge Brende og Ine Marie Eriksen Søreide.

Akkurat nå har jeg permisjon fra Utenriksdepartementet for å kunne stå friere til å drive med politikk. Jeg har også et bok-prosjekt jeg jobber med. Jeg trives med å ha en del jern i ilden, forteller Thorheim, som i sommer også ble leder av det nylig nedsatte Internasjonalt utvalg i Høyre.

Han er deltidsansatt ved Nord Universitet og driver i tillegg litt som selvstendig næringsdrivende med et eget konsulentfirma og er med-gründer i en tech start-up.

Dette kombinerer han med å være familiefar. Han er gift med en sogning, og de to har fire barn sammen.

På fritiden er jeg ofte med familien jeg er veldig familiekjær. Jeg liker å gå på tur med familien og hunden, og bruke tiden på jakt, fiske og i fjellet. Jeg er vel typisk norsk sånn sett, sier han.

Bård Ludvig Thorheim er nytt medlem av Høyres sentralstyre

JAKT: Hunden Fluffy er en god kompis å ha med på jakt og tur. Nationen skrev en reportasje av at Thorheim i sommer reiste hele Nordland rundt i en slitt varebil sammen med hunden for å samle støtte til stortingsnominasjonen. – Hunden ble omtalt av journalisten som «stor som en ulv» i reportasjen, men han er bare en stor bamse og veldig snill, sier Thorheim. Foto: Privat.

En plakat trigget medlemskap

Thorheim ble medlem i Norges konservative studentforbund i 1996, hvor han var nestleder frem til 1999. Det var noe som fanget blikket hans som først fikk han til å bli medlem.

Jeg så en plakat med et ikonisk bilde av en kolonne stridsvogner på den himmelske fredsplass i Beijing som ble stanset av en ensom, fredelig demonstrant. Det trigget noe i meg som gjorde at jeg ble medlem kort tid etter det. I tillegg hadde jeg en politisk aktiv bestefar som satt i bystyret i Bodø og var aktiv i Høyre. Det førte til at jeg var med i møter allerede fra jeg var 8 år gammel, forteller han.

Konservative verdier

Da Bård Ludvig Thorheim fylte 18 år, ble han raskt engasjert i Høyre. Han har noen klare tanker om hvorfor Høyre er riktig parti for han:

Man snakker om helhet og styringsparti, men jeg mener at vi ikke skal være redd for å snakke om One Nation Concervatism, slik toryene har gjort i mange år. I et samfunn er det mange interessekonflikter. Noen partier får næring av å spille disse konfliktene opp, mellom vekst og vern, bygd og by. Høyre derimot, er et parti som forener ulike interesser til det beste for nasjonen. Det var et tydelig budskap fra Erling Norvik, i en tid hvor Høyre stod sterkere enn noen gang, og særlig i distriktene. For meg er Høyre et konservativt parti som tenker på nasjonens interesser og samtidig har et blikk utover i verden, forteller han.

Konservatisme for meg handler dypest sett om en kjærlighet til det fellesskapet og samfunnet vi er en del av, et ønske om å gjøre det enda bedre idet vi veksler med stafettpinnen mellom generasjonene, avslutter han.