Mudassar Kapur: – Det har noe å si hvem som styrer kommunen du bor i 

Norske kommuner må rustes til å møte morgendagens utfordringer.  

Mudassar Kapur avbildet på talerstolen under Høyres landsmøte 2023
Mudassar Kapur sin tale til Høyres landsmøte handlet om bedre lokalsamfunn med Høyre. – Den viktigste politikken er den som angår deg og dine nære, sa han. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre

– Samfunnets ressurser må prioriteres til de viktigste oppgavene: skape flere jobber, sørge for at flere fullfører skolen, løse klimautfordringene og inkludere flere. 

Slik startet kommunepolitisk talsperson, Mudassar Kapur, talen sin om bedre lokalsamfunn med Høyre, på landsmøtets siste dag.  

Kapur understreket at Høyre i regjering bygget opp et godt fundament i norske kommuner og at den nye regjeringen hadde et fantastisk utgangspunkt for å utvikle landet videre.  

– Men den nye regjeringen ville ikke videre, de vil bakover. Enten det er domstolsreform, fritt skolevalg, kompetansekrav til lærere, fritt behandlingsvalg eller kommunereform, sier Kapur. 

– Det er ingen tjenester som blir bedre av å sløse bort skattebetalernes penger på reversering og avvikling, fortsetter han – og kritiserer regjeringens prioriteringer i stramme økonomiske tider.  

Attraktive lokalsamfunn 

Mange små kommuner sliter med fraflytning, mangler arbeidskraft, det blir mindre attraktivt for næringslivet å etablere seg og kompetansemiljøene forsvinner. I sum gjør dette at disse kommunene i fremtiden vil stå i fare for å ikke kunne levere sine lovpålagte tjenester på en god nok måte. Derfor må vi fortsette satsingen på å styrke norske kommuner og sette dem i stand til å levere sine tjenester til det beste for landets innbyggere.

– Politikere kan ikke, og bør ikke vedta hvor i kommunen eller landet folk skal bo. Men vi kan sørge for at det er attraktivt å bo i hele landet og at tjenestetilbudet er godt, sier Kapur.  

– Den viktigste politikken er den som angår deg og dine nære. Om den styres nasjonalt eller lokalt så er det til syvende og sist hvordan den påvirker deg, dine nærmeste og ditt lokalsamfunn som har noe å si. Derfor har det også noe å si hvem som styrer Norge og hvem som styrer kommunen du bor i, sier Kapur.  

Bedre lokalsamfunn med Høyre 

På landsmøtets tredje og siste dag behandles storresolusjonen “bedre lokalsamfunn med Høyre”. Den handler om alt det som er viktig for folk i bygd og by over hele landet.

– En Høyre-ledet kommune skal være garantisten for en politikk som skaper verdier og jobber, en god skole og eldreomsorg. En kommune som kutter utslipp, og tar vare på naturen. En kommune der alle barn kan oppfylle sine drømmer uavhengig av foreldrenes bakgrunn. Våre folk i hele i Kommune-Norge skal bidra til å skape gode lokalsamfunn med muligheter for alle, sier Kapur avslutningsvis.  

Høyres landsmøte 2023

Alt om Høyres landsmøte

Høyre avholder sitt landsmøte på Thon Hotel Oslo Airport, 24.-26. mars 2023.