Høyre størst i ny måling: – Dette er tall å bli glad av

Hvis det var valg i dag, ville Høyre fått 25,7 % av stemmene, i følge VGs oktober-måling.

Erna Solberg
En behagelig Høyre-vind blåser over landet. – Vi er klare for å gi Norge en ny og handlekraftig regjering, sier Erna Solberg. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Ferske oktober-tall fra VG viser at Høyre og FrP til sammen får 44,9 % av stemmene og dermed er kun tre representanter unna flertall i Stortinget. Høyre alene får 25,7 %. Det er en fremgang på 5,3 prosentpoeng fra valget i 2021.

– Dette er en kjempegod måling for Høyre og borgerlig side. Det er tall å bli glad av, sier Erna Solberg. Hun er ikke i tvil om at dette handler om nettopp Høyres politikk.

– Støre-regjeringen bruker mye tid og penger på reverseringer og rare symbolsaker. Når det kommer til de store utfordringene, er det langt fra ord til handling, sier partilederen.

Savner handlekraft

Høyre har gjort det godt på gjennomsnittsmålingene i lengre tid. Oktober-tallene viser altså at Høyre ville fått 9 mandater ekstra – totalt 45 mandater – om det var stortingsvalg i dag.

– Høyre er klare for å gi Norge en ny handlekraftig regjering som løfter verdiskapingen, styrker privatøkonomien, får ned de rekordlange ventetidene og bekjemper kriminalitet med flere politifolk, ikke tomme kontorer, sier Erna Solberg.