Arkivert artikkel

Skattelettelser til pensjonister

Mange pensjonister har de siste årene hatt en spesielt svak inntektsutvikling. Derfor foreslår Høyre og Frp å gi vanlige pensjonister en skattelettelse på mer enn 1000 kroner.

Jeg tar pensjonistenes hverdag på alvor. I revidert budsjett foreslår vi derfor å løfte satsen i minstefradraget. Dette betyr at vanlige pensjonister sitter igjen med mer penger i lommeboken, sier statsminister Erna Solberg (H).

De siste årene har mange pensjonister tapt kjøpekraft. Det skyldes måten pensjonene beregnes på.

Det regjeringen nå foreslår gir en ekstra håndsrekning fordi mange pensjonister de siste årene har hatt en spesielt svak inntektsutvikling, sier Solberg.

Regjeringen legger frem revidert nasjonalbudsjett senere i mai, men allerede nå varsler statsministeren at regjeringen vil foreslå skattelettelser for pensjonister på totalt 840 millioner kroner. Pengene blir brukt til å løfte satsen i minstefradraget med to prosentpoeng til 31 prosent. Dermed vil maksimalt minstefradrag økes med 6 200 kroner til 81 200 kroner. Vanlige pensjonister får dermed en skattelettelse på mer enn 1 000 kroner i året.

tegning siv jensen
Illustrasjon: Her har Siv Jensen skissert forslaget til skattelettelser for pensjonister.

Dette er ikke første gang regjeringen styrker inntektene til landets pensjonister. Tidligere har Høyre og Frp redusert avkortningen av pensjonen for gifte og samboende med til sammen 8 000 kroner for et par. Dette er grep som betyr mest for de pensjonistene som har minst fra før. I budsjettforlikene med KrF og Venstre har i tillegg enslige minstepensjonister både i 2016 og 2017 fått 4 000 kroner i økt pensjon. Dette er et løft for denne gruppen som merkes.

Bli med i Team Erna!

Vil du ha fire nye år med Erna som statsminister? Bli med i Team Erna her!