Arkivert artikkel

Gjennomslag for Høyres politikk

-Regjeringspartiene har størst troverdighet i sakene som folk er mest opptatt av. Det er fordi vi har levert politiske resultater over tid, sa statsminister Erna Solberg under sin oppsummerende pressekonferanse denne uken.

-Regjeringspartiene har størst troverdighet i sakene som folk er mest opptatt av. Foto: Aftenposten/Olav Olsen

I tillegg til enigheten om neste års budsjett trakk statsministeren frem følgende positive saker fra siste halvår:

  • Norge blir sterkere og tryggere gjennom kjøp av tre nye politihelikoptre, nasjonalt beredskapssenter på Taraldrud og enighet om videreutvikling av landmakten.
  • Helsetilbudet vil styrkes gjennom strategien om god psykisk helse, nasjonal hjernehelsestrategi, igangsettingen av etablering av protonsentre i Oslo og Bergen, samt innføringen av karakterkrav til sykepleierutdanningen.
  • Kunnskapssamfunnet bygges videre gjennom en digital strategi for skolen og høyere utdannelse, nulltoleranse mot mobbing er lovfestet og i 2018 vil vi bruke 400 millioner på mer kvalitet i barnehagen. Det er dobbelt så mye som da vi tok over.

De neste årene blir krevende

Statsministeren la ikke skjul på at de neste årene vil bli krevende og at hun er klar over at den parlamentariske situasjonen er annerledes nå enn før valget.

-Fremover blir det mindre penger og mer utgifter. Det betyr at vi må prioritere tøffere, samtidig som vi klimamessig sikrer bærekraften i velferdssamfunnet, fortsatte Solberg.

Statsministeren la ikke skjul på at selv om det i forrige periode ble skapt flere jobber, klarte man ikke å få mange nok av dem som stod utenfor arbeidslivet inn i jobb.

-Det holder ikke bare at jobber skapes – folk må også kvalifiseres til jobbene. Det blir en hovedprioritering fremover, sa Solberg.

Venstre inn?

Over nyåret skal regjeringen i gang med samtaler med Venstre for å se om Venstre skal inn i regjering eller ikke.

-Uansett utfall av forhandlingene skal vi samarbeide om politikk i løpet av den neste fireårsperioden. Og døren til KrF vil stå åpen. De er hjertelig velkommen til å banke på, hvis de skulle ønske å få mer innflytelse i politikken enn de har i dag, avsluttet Solberg.

Se videoen fra statsministerens pressekonferanse 19. desember 2017