Arkivert artikkel

Høyre-kommuner skal være ja-kommuner

Erna Solberg avsluttet Høyres landsmøte med marsjordre til alle ordførerkandidater og lokalpolitikere. Det er lokalvalg til høsten og målet er at flere kommuner skal være ledet av Høyre.

– Norske kommuner skal ha attraktive lokalsamfunn og at skolen skal bli bedre på å se de svake.
– En marsjordre fra vårt landsmøte er at Høyre-kommuner skal være næringsaktive ja-kommuner. Vi skal få flere tilbake i arbeidslivet og vi skal investere i mennesket, sier Erna Solberg.

– Den største forskjellen i Norge, er mellom de som har en jobb å gå til, og de som ikke har det. Derfor sier vi nå at aktivitetsplikten skal utvides. Å stille er å bry seg.

Sikkerhet for velferden og norske jobber

Norge er et lite land som er avhengige av å handle med andre land. Flere partier ser til Storbritannia som en modell for hvordan Norge bør forvalte sitt forhold til Europa.

– Høyres standpunkt er klart og tydelig: Norge skal fortsette å være medlem av EØS, slår Erna Solberg fast.

Politikk handler om mennesker

Norske kommuner skal ha attraktive lokalsamfunn og at skolen skal bli bedre på å se de svake. Valget til høsten handler om å løse de reelle utfordringene, ekte mennesker har.

– I valgkampen skal vi snakke om det som betyr noe der folk bor. Det er dere som kjenner de lokale forholdene best. Vi går til valg på det gjenkjennelige: virkelige løsninger, på virkelige problemer, for virkelige mennesker, sier Erna Solberg.

Se Ernas avslutningstale til landsmøtet her: