Arkivert artikkel

Julegudstjenestene viktig i et kulturelt mangfold

– Skolegudstjenester har sin plass foran jul, sier statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg mener vi må ta vare på kultur og tradisjon med skolegudstjeneste i julen.

– Du kan ikke forstå Norge hvis ikke du skjønner hva kristendommen har betydd, eller har en opplevelse av hva det faktisk vil si å være på en gudstjeneste.

Onsdag 16. november ble skolenes julegudstjenester et tema i den spontane spørretimen på Stortinget. Det var Statsministeren som møtte, og hun fikk først spørsmålet fra KrF-leder Knut Aril Hareide, men også tilleggsspørsmål fra andre KrF-representanter, Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik og Senterpartiets Anne Tingelstad Wøien. Felles for spørsmålsstillerne og Statsministeren var at alle mente at deltakelse i disse julegudstjenestene var en nyttig tradisjon, som ble enda viktigere med en mer kulturelt mangfoldig befolkning.

Statsministeren mener at vi må ivareta våre tradisjoner.

– Jeg tror vi blir sterkere i møte med andre kulturer og andre måter å tenke på jo mer vi skjønner vår egen bakgrunn.

Hun understreker at det ikke betyr at det skal være pålagt å delta.

– Det skal være valgfritt, og lærere og foreldre bør diskutere hva som er naturlig for sin skole. Men vi kan ikke bare fjerne skolegudstjenestene i den tro at andre barn ikke setter pris på det. Jeg tror faktisk de er mye mer åpne for de inntrykkene som det gir å se hvordan det norske samfunnet er, også til jul, sier Erna Solberg.


Les også: Tro og tradisjon

Se også: Videoarkivet til Stortinget her