Arkivert artikkel

Søndagsåpne butikker

Kulturdepartementet vil sende på høring et lovforslag for å åpne for søndagsåpne butikker. Det betyr at alle butikker kan holde åpent om de selv ønsker det.

Foto: Ilja C. Hendel

– Det er ikke opplagt at alle skal ha hviledag på samme dag. Vi foreslår at alle søndager skal det primært holdes åpent, sier kulturminister Thorhild Widvey.

I tråd med det som er varslet i Regjeringsplattformen, vil Kulturdepartementet om kort tid sende et lovforslag på høring for å gi butikker adgang til å holde åpent på alle vanlige søndager. Det vil bli foreslått at på de særskilte helligdagene, og på høytidsdagene 1. Og 17.mai, som hovedregel fortsatt skal holde stengt. De gjeldende unntakene, som gir grunnlag for at enkelte butikker likevel kan ha åpent, vil blir foreslått videreført for disse 12 dagene.

– I dag er butikkene begrenset av hvilke varer de selger og hvilke steder man oppholder seg og hvor stor butikken er. Du kan for eksempel søndagshandle på turistplasser som Geilo, men ikke i Oslo, som er det største turiststedet i Norge. Dette handler om likere konkurransevilkår, sier næringsminister Monica Mæland.

– Regjeringens forslag åpner for at de butikkene som ønsker det, også kan ha åpent på vanlige søndager. Dette vil gi folk større frihet til å handle når det passer dem, avslutter Mæland.