Arkivert artikkel

Regjeringen fortsetter Lærerløftet

1. februar går startskuddet for årets søknadsrunde.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Den historiske satsningen på videreutdanning for lærere har vært en braksuksess. 1. februar går startskuddet for årets søknadsrunde.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen oppfordrer alle lærere til å søke.
– Tilbakemeldingene så langt har vært veldig positive. Lærerne selv ønsker faglig påfyll og vi gir de muligheten til dette gjennom en historisk satsning på videreutdanning, sier kunnskapsministeren.

Den gode læreren

Høyres viktigste prosjekt i skolepolitikken er å skape en skole hvor elevene lærer mer. Det utvisker sosiale forskjeller og gir muligheter for alle elevene våre. Derfor må vi fortsette arbeidet med å skape en kunnskapsskole som gir muligheter for alle. Gode resultater i skolen kommer ikke av seg selv.
– Tusenvis av lærere legger ned en imponerende innsats for at barna våre skal lære mer og ha det godt. Vi ønsker at flere gode lærere skal bli enda bedre, sier kunnskapsministeren.

Med Høyre i regjering får tusenvis videreutdanning

I fjor søkte 10 000 lærere om videreutdanning, som er en oppgang på over 25 prosent fra året før. Over 5000 lærere fikk plass.

– Jeg er fornøyd med den store pågangen, det viser at det er et stort ønske og behov. Jeg oppfordrer alle gode lærere der ute til å søke, avslutter kunnskapsministeren.