Partia e Djathte (Høyre) kerkon te reduktoje taksat dhe tatimet

Erdha në Norvegji 23 vjet më parë, dhe sot drejtoj një 2 biznese, kaffe-icebar dhe restaurant në Sandefjord. Unë dua që taksat dhe tarifat në Norvegji të ulen edhe më shumë, dhe për këtë arsye unë votoj Partinë e Djathtë (Høyre). Bashkohu edhe ti! Lexoni më shumë për atë që nënkuptojmë:

Høyre kerkon te kete nje sistem taksash dhe tatimesh te cilat promovojne krijimin e vlerave dhe zhvillim, nje sistem i cili i shperblen ata qe punojne. Ne te njetjen kohe te gjitha ata qe mund te taksohen i paguajne taksa e tatime shtetit. Te ardhurat nga taksat jane essenciale per te financuar mireqenien tone te perbashket. Nje administrim efektiv dhe funksional publik si dhe nje infrastrukture e forte eshte e rendesishme per shoqerine dhe ekonomine norvegjeze, eshte nje ane e mire e konkurrences qe i sherben jetes ekonomike te vendit. Prandaj ne do te vazhdojme te punojme per thjeshtimin e regullores dhe raportimin per nderrmarrjet dhe krijuesit e vendeve te punes.

C`fare kemi bere:

  1. Ne kemi hequr taksen e trashegimise. Ty nuk te duhet me te paguash nje shume te
    larte per banesen apo prone tjeter qe ti mund te kesh trasheguar nga prinderit e tu.
  2. Ne kemi reduktuar taksen personale nga 28 deri ne 22%
  3. Ne kemi reduktuar taksen shoqerore nga 28 ne 22%
  4. Ne kemi reduktuar tatimin mbi pasurine dhe ne vecanti kemi reduktuar tatimet mbi nderrmarjet dhe vendet e punes.
  5. Ne kemi hequr licensen e NRK-se ( Televizioni Kombetar Norvegjez ).

C`fare na ndan ne nga partite e opozites:

Høyre

Høyre deshiron te mbaj sa me te ulta taksat dhe shpenzimet si per popullin ashtu edhe per ndermarrjet.

Opposisjonen

Partia e Punes dhe E Majta kerkon te rrise taksat dhe shpenzimet si per popullin ashtu edhe per nderrmarjet.

Høyre

Høyre i thote vazhdimisht Po Gazit dhe Naftes.

Opposisjonen

Nje pjese e Se Majtes kerkon te riktheje ne fuqi taksen e trashegimise.

Shume parti te tjera majtiste kerkojne ti japin fund apo te nxjerrin jashte funksjonit veprimtarine e naftes.

Pengesat me te medha per zhvillim dhe krijimin e vlerave jane taksat e larta, regulloret e nderlikuara, ramifikimet dhe kerkesat e paparashikuara si dhe mungesa e kompetences se duhur. Nese duam te krijojme kushte qe te hapen sa me shume vende pune, atehere ne duhet ta bejme dicka me ate c`ka nderrmarjet shikojne si pengesa. Høyre deshiron ta beje me te lehte themelimin e nderrmarjeve.

Per cfare lufton Høyre ? Qellimi yne eshte te sigurojme sa me mire vendet norvegjeze te punes duke i dhene prioritet njohurive dhe duke investuar per te ardhmen, si dhe te kemi sistemin shkollor me te mire ne bote. Te gjithe femijet duhet te kene mundesine te zhvillojne aftesite e tyre .

Høyre ben te mundur ne qeveri qe rradhet shendetsore te shkurtohen dhe perpiqet per cilesi ne sherbimet shendetsore dhe ato ndihmese.

Ne rinovojme dhe forcojme aftesite tona mbrojtese si dhe forcojme gatishmerine ndaj krizave dhe terrorizmit.

Per me shume lexo per Partine e Djathte (Høyre) ketu (https://hoyre.no/partiet/om-hoyre/)