Eiriks hjertesak

At Oslo virkelig blir en by med muligheter for alle, der alle kan få det til og leve det livet vi selv ønsker. Da må vi ha en Oslo-skole som løfter alle elever og gir dem mulighet til å utvikle evnene sine. Vi må være en by der alle barn og ungdommer kan delta på fritidsaktiviteter og oppleve mestring. Vi må være en by med et mangfold av arbeidsplasser, en by der de som har nye ideer har gode muligheter til å skape noe nytt, og en by der det er enkelt å gjøre miljøvennlige valg. Det må være mulig å velge kommunale tjenester, for eksempel innenfor eldreomsorgen, som er best tilpasset hver enkelt sine behov.

Utdanning

Eirik Lae Solberg har mastergrad i Europeisk politikk og historie fra University of Cambridge og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra London School of Economics, mellomfag i økonomisk historie fra UiO.

Arbeidserfaring

Eirik Lae Solberg er gruppeleder i Oslo Høyres bystyregruppe og var Høyres byrådslederkandidat i Oslo foran kommunevalget i 2019. Han var Høyres gruppeleder i bystyret og ledet Samferdsel- og miljøkomiteen i bystyreperioden 2015-2019. Fra 4. april 2014 – 21. oktober 2015 var Eirik Lae Solberg finansbyråd. Da hadde han ansvaret for å koordinerer hvordan pengene kom inn, og administrerte hvordan pengene ble brukt i Oslo kommune.

Før det var han statssekretær for næringsminister Monica Mæland. Eirik Lae Solberg jobbet som kommunikasjonsdirektør i Microsoft Norge, før han var Høyres gruppeleder i Oslo bystyre 2009–2013.

Solberg var statssekretær i Arbeids- og administrasjonsdepartementet fra 8. mars 2004 til 18. juni 2005, og deretter statssekretær i Moderniseringsdepartementet frem til 17. oktober 2005.