Erna Solberg: – Jeg ser styrken i det norske folket

– For første gang siden pandemien startet er det virkelig mulig å se målstreken.

erna solberg på talerstolen smilende
Erna Solberg på Høyres talerstol. Bilde er fra arkiv. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Det sa statsminister og partileder Erna Solberg i sin tale til Høyres Felleskonferanse 2021.

Erna Solbergs tale under Høyres felleskonferanse 2021.

Vanligvis samles Høyres stortingsgruppe, sentralstyre, regjeringsapparat og hovedorganisasjon seg fysisk til Høyres Felleskonferanse. Hovedmålet med samlingen er å sette politisk kurs for det kommende året. I likhet med så mange andre arrangementer rundt om i Norge, måtte Felleskonferansen i år avholdes digitalt som følge av korona-pandemien.

– Jeg har et håp for dette året. Jeg håper vi kan ta drømmene tilbake. At vi kan bekjempe pandemien og at frykten i samfunnet kan avta. Slik at vi kan få oppleve å leve livene våre som vi vil.

Partilederen la vekt på at 2021 handler om å bekjempe smitten og å få Norge tilbake i jobb. Regjeringen har satt dette øverst på agendaen. Fordi en jobb handler om mye mer enn en inntekt. Det handler om trygghet, og muligheten til å få realisert sine drømmer.

– Hvis politikken skal være relevant, må den skape løsninger på frykten vi føler. Og den må vise at det er mulig å oppnå drømmene vi har, fortsatte Solberg.

Partilederen ga mange gode eksempler på hvordan Høyres politikk skal skape grunnlag for at drømmer skal gå i oppfyllelse, og hvordan mulighetslandet Norge blir til. Det handler om en god og trygg oppvekst, hjelp når man trenger det og muligheten til å lykkes i skolen.

Høyre kommer alltid til å prioritere kunnskapsskolen

Det er kunnskapsskolen som gir muligheter for at folk kan realisere sine drømmer. Sakte, men sikkert går det fremover: Elvene i norsk skole lærer mer. De er mer til stede på skolen og flere fullfører videregående enn noen gang før. Høyres skolepolitikk handler om å prioritere det viktigste først: Mer kunnskap, mer læring og mer mestring.

– Vi prioriterer systematisk det som er det viktigste for å løfte alle elever, sa partilederen.

For skal barn og unge kunne realisere drømmene sine, så må de ha et bedre grunnlag fra skolen. Det blir mange knuste drømmer hvis ikke vi holder fast på en skolepolitikk som gir resultater, la hun til.

Stor oppgave foran oss

Mye er veldig bra i Norge, men vi har fortsatt mye jobb igjen. Høyre skal gå med hodet hevet inn i valgkampen. For når vi går til valg i høst er det med en drøm om å skape et bedre Norge. Høyre vil skape et bedre Norge for unge som sliter og faller utenfor, for ensomme eldre og for folk med rusproblemer. Men også et bedre Norge for alle som vil lære, og alle som vil skape.

­­– Vår politikk er bygd på verdier som ansvarlighet, forutsigbarhet og langsiktighet. Når vi går til valg blir det med en helhetlig politikk, ikke enkle løsninger på avanserte utfordringer, avsluttet Solberg.